Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANTA IN PERIOADA 09.03 – 15.03.2009

ro

16 Mar, 2009 18:48 1078 Marime text


16.03.2009

INFORMARE DE PRESĂ
ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANŢA ÎN PERIOADA 09.03 – 15.03.2009

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 09.03 – 15.03.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Programe, Relaţii Publice şi Comunicare

Se asigură permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
      In data de 12.03.2009 Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în parteneriat cu Garda Naţionala  de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanta, Primăria oraşului Murfatlar, Ocolul Silvic Murfatlar şi Liceul Teoretic Murfatlar, a ţinut să marcheze evenimentul de mediu “Luna Pădurii“, care se sărbătoreşte în fiecare an, în perioada 15 martie - 15 aprilie, printr-o acţiune ce a constat în plantarea de arbuşti, într-o zonă repartizată de Ocolul Silvic Murfatlar, lângă Biserica de Cretă.
     In  data de 13.03.2009 un reprezentant al APM Constanta a participat la Adunarea Generala a Filialelor Judeţene Constanta a Asociaţiei Comunelor din România.

Serviciul  Autorizare şi Controlul Conformării

    În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări s-au eliberat 16 acte de reglementare si 53 de consultaţii tehnice.
      
În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului s-a efectuat:
- verificarea conformităţii la: S.C. CONDOR S.R.L. , S.C. AVICOLA LUMINA S.A.;
- verificarea amplasamentului la S.C.U.P. LIMANU.

Serviciul Implementare Politici de Mediu

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale

A fost finalizată prelucrarea datelor pentru capitolele privind deşeurile, substanţele si preparatele chimice periculoase, din Raportul privind starea mediului în judeţul Constanta, în anul 2008. 

În perioada următoare se realizează inventarul operatorilor economici care desfăşoară activităţi cu substanţe reglementate prin Regulamentul 2037/2000 privind substanţele care epuizează stratul de ozon. Operatorii economici implicaţi în astfel de activităţi au obligaţia de a transmite la APM cantităţile de agenţi frigorifici si solvenţi pe care le-au utilizat în anul 2008.

Au fost aprobate sase Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către instalaţii de valorificare/eliminare a deşeurilor periculoase, din judeţul Constanta.

Un reprezentant al BGDC a participat, la vizitele în teren organizate de Consiliul Judeţean Constanta, la primăriile din mediul urban si rural, în cadrul proiectului de asistentă tehnică pentru întocmirea Master planului aferent proiectului ²Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Constanta² realizat cu sprijinul Ministerului Mediului prin asistentă tehnică a Romair Consulting Ltd si finanţat prin Programul PHARE CES 2006.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţia Solului - Subsolului
 
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
A fost verificată starea de conservare a ariilor protejate: Acvatoriul Litoral Marin Vama Veche-2Mai, Mlaştina Hergheliei, Masivul Geologic Cheia, Locul  Fosilifer Aliman, Lacul Vederoasa, Pădurea Canaraua Fetii.
Urmare apariţiei Buletinului Informativ, realizat în cadrul Fazei a 2-a a Proiectului PHARE Twinning Implementarea Legislaţiei Europene de Mediu, axat pe Protecţia Naturii, proiect ce se desfăşoară la Agenţia Regională de Protecţia Mediului Sibiu, a fost efectuată informarea administraţiilor publice locale cu privire la plăţile compensatorii pentru disponibile dezvoltare rurală.

Serviciul  Monitoring , Sinteză  şi  Rapoarte


Aer
La cererea agenţilor economici : S.C. AEROPORTUL INTERNATIONAL MIHAIL KOGALNICEANU S.A., s-au efectuat  măsurători de emisii  si zgomot (sonometrie ); S.C. CONFORT URBAN S.R.L. C-TA-punct de lucru- str.Cibinului nr.3, Atelier de Monumente Funerare s-au efectuat analize de pulberi totale in suspensie si pulberi sedimentabile; S.C. ELMA TRAIDING SRL CONSTANTA –punct de lucru –Baia, judeţul Tulcea-  s-a efectuat o determinare de zgomot( sonometrie).

Apa
La cererea S.C. SERVICE SIDOR S.R.L. C-TA s-a prelevat  o  proba de apă uzată. Proba este în lucru.

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

DIRECTOR EXECUTIV,
Daiana OPRESCU

Compartiment P.R.P.C.,
                                                                                                                 Ionut FERENDINO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii