Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiunile de control ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au determinat creşterea conformării fiscale voluntare

ro

25 Mar, 2015 11:12 922 Marime text
Majoritatea firmelor verificate la nivel naţional, în perioada 15-23 martie 2015, de către inspectorii antifraudă, respectă prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, fiind însă constatate şi sancţionate corespunzător şi încălcări ale legislaţiei în vigoare.

Este important de menţionat faptul că suspendările de activitate pentru o perioadă cuprinsă între una şi trei luni şi sigilările punctului de lucru dispuse pentru încălcarea obligaţiilor legale de dotare sau utilizare a casei de marcat reprezintă doar 22% din totalul sancţiunilor dispuse.
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat operatori economici care livrează bunuri sau prestează servicii direct către populaţie şi încasează contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar.

Pentru sancţionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru. De asemenea, au fost identificate două societăţi comerciale care continuau să livreze bunuri, respectiv să presteze servicii, după ce inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii în punctele de lucru din Mall Vitan (Bucureşti). Pentru sancţionarea acestora, inspectorii DGAF au dispus amenzi de 25.000 lei şi confiscarea sumei de 23.760 lei, provenită din vânzările realizate în perioada de suspendare.
Acţiunile de control efectuate de DGAF se bazează inclusiv pe informaţiile primite prin intermediul serviciului TelVerde (0800.800.085) şi al petiţiilor adresate ANAF (petitii.ANAF@mfinante.ro).

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază atât de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal, cât şi de posibilitatea participării la Loteria Bonurilor Fiscale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii