Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atributii si proiecte prioritare

ro

13 Jan, 2010 16:32 1293 Marime text
AJOFM Constanţa pune la dispoziţia cetăţenilor judeţului Constanţa următoarele servicii:

1. Servicii de mediere a muncii ce constau în oferirea de informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora, prin publicarea, afişarea şi organizarea de burse ale locurilor de muncă, medierea electronică, adică punerea în corespondenţă a cererilor şi ofertelor de muncă prin intermediul Internet-ului (la adresa www.semm.ro ) şi preselecţia candidaţilor, corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite.

2. AJOFM Constanţa oferă în mod gratuit servicii de informare şi consiliere profesională persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă. Acestea sunt:

-furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor;

-evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale;

-dezvoltarea abilităţii şi a încrederii în sine a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea luării deciziei privind propria carieră;
-instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă (prezentarea la interviu, întocmirea unui CV).

3. Acordarea de credite avantajoase. Creditele cu dobăndă subvenţionată sunt acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, unităţilor cooperatiste, asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice autorizate care înfiinţează societăţi în scopul creării de noi locuri de muncă.

4. Servicii de completare a veniturilor salariale.

5. Servicii de calificare a şomerilor în meserii cerute de agenţii economici prin programe de formare profesională: cursuri de calificare şi recalificare, perfecţionare şi specializare a persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă.

6. Servicii de preconcediere: In perioada preavizului angajatii vor participa la serviciile de preconcediere realizate de AJOFM Constanta pentru a fi informati cu privire la protecţia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare si formare profesională.

7. Subvenţionarea locurilor de muncă. Acest serviciu priveşte stimularea încadrării în muncă a persoanelor care au vărsta peste 45 de ani, a întreţinătorilor unici de familie, a persoanelor cu handicap, a persoanelor care mai au 3 ani pănă la vărsta de pensionare, a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei. Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vărstă de peste 45 de ani sau şomeri întreţinători unici de familie primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu un salariu de bază
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii