Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O viaţă activă pentru şomerii din Constanţa

ro

27 Feb, 2012 17:37 1291 Marime text

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”
COMUNICAT DE PRESĂ

O viaţă activă pentru şomerii din Constanţa   
27 Februarie 2012

În data de 23.02.2012, la Hotel Ibis din Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 39-41, Sala  Prestige, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, partener în cadrul proiectului “Competenţe pentru Viaţa Activă”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 5.1. a organizat evenimentul de informare privind piaţa forţei de muncă şi oportunităţile furnizate de proiect pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
Acest proiect este desfăşurat de către Eurocenter Management Network SRL în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, Acta Audit & Consulting SRL, Asociaţia Internaţională pentru Competitivitate şi Inovaţie.
În cadrul evenimentului au fost prezentate pe larg activităţile proiectului, calendarul estimat şi informaţii recente despre situaţia ocupării şi mobilităţii forţei de muncă la nivel local, precum şi modul prin care proiectul îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea acestora.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea situaţiei persoanelor care întâmpină dificultăţi în adaptarea la cerinţele pieţei muncii, au o motivaţie scăzută pentru căutarea şi menţinerea unui loc de muncă sau calificările lor sunt redundante prin:
• Creşterea motivaţiei şi competenţelor  persoanelor inactive şi a şomerilor prin promovarea programelor integrate  de consiliere şi formare, adaptate la nevoile specifice grupei de vârstă şi nivelului de instruire;
• Consiliere şi formare pentru persoanele inactive sau şomeri în vederea creşterii capacităţii de reintegrare în populaţia activă sau susţinerea iniţiativelor antreprenoriale;
• Creşterea aptitudinilor de integrare a persoanelor cu vârsta peste 45 de ani şi consilierea lor pentru o implicare activă în comunitate şi fundamentarea dezvoltării durabile la nivel local.
La eveniment au participat aproximativ 70 de persoane, şomeri din judeţul Constanţa care au primit informatii cu privire la situatia locală a ocupării la nivelul judetului Constanta. S-a mentionat că la data de 31.01.2012, rata şomajului la nivelul judetului Constanta a fost de 4,48%. Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) s-a evidenţiat că în perioada 10-16 februarie 2012 s-a înregistrat un număr de 7.380 locuri de muncă, din care 69 în judetul Constanţa
În cadrul evenimentului,organizatorii au susţinut prezentări şi au răspuns întrebărilor participanţilor. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii