Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IN ATENTIA PERSOANELOR CARE SOLICITA AJUTORUL PENTRU INCALZIREA LOCUINTEI

ro

16 Oct, 2009 17:55 2851 Marime text

ROMÂNIA
AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CONSTANŢA
Strada Lacului nr. 14, Constanţa Tel: 0241/ 481531; Fax : 0241 / 673840;
e-mail: constanta@ajofm.anofm.ro
Operator de date cu caracter personal nr. 559 
Nr.7683 / 15.10.2009
COMUNICAT

IN ATENTIA PERSOANELOR CARE SOLICITA AJUTORUL PENTRU INCALZIREA LOCUINTEI
In conformitate cu prevederile art. 5, art. 6 precum si ale art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice, beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece, ,,familiile si persoanele singure cu venituri reduse’’.
Conform prevederilor legale in vigoare, pentru obtinerea ajutorului pentru incalzirea locuintei:
- nu este necesara prezentarea de adeverinte eliberate de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta (beneficiarii de indemnizatie de somaj pot face dovada veniturilor astfel realizate, cu carnetul de munca/somer si mandatul postal);
- nu este necesara luarea in evidenta ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca. 
Ca urmare, rugam pe aceasta cale institutiile care au atributii in acest sens, sa  asigure  o informare corecta a cetatenilor cu privire la documentele necesare obtinerii ajutorului pentru incalzire.
Astfel, persoanele care au reale nevoi de serviciile AJOFM Constanta vor beneficia - asa cum este normal - de un timp mai scurt de asteptare, iar persoanele care doresc obtinerea ajutorului pentru incalzire, nu vor mai efectua deplasari inutile la sediul agentiei.

DIRECTOR COORDONATOR,

Romulus Florin MINCA

 Art. 14 din acelasi act normativ prevede ca ,,ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza de cerere, insotita de declaratia pe proprie raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia’’.  Art. 16^2 alin. (4), pe care il citati si dvs., stipuleaza faptul ca pentru stabilirea dreptului ,,primarul poate solicita acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate’’.
 Avand in vedere ca institutia noastra nu este abilitata a emite astfel de acte, anume privind componenta familiei, sau veniturile realizate, ne aflam in imposibilitatea de a da curs solicitarii dumneavoastra.
 Ca atare, va rugam sa reveniti cu precizari catre asociatiile de locatari/proprietari pentru:
- a nu mai indruma persoanele catre AJOFM Constanta pentru obtinerea de adeverinte care sa certifice veniturile realizate;


- a nu mai indruma persoanele catre AJOFM Constanta  pentru obtinerea de adeverinte din care sa rezulte ca sunt in evidenta pentru cautarea unui loc de munca, sau/si ca nu au un loc de munca, adeverinte care ne-au fost solicitate in scopul obtinerii ajutorului pentru incalzire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dragos 17 Nov, 2011 18:59 Ar fi foarte util, mai ales la bloc, toti cei care beneficiaza de aceste ajutaoare de incalzire sa fie trecuti in lista care se afiseaza lunar cu intretinerea. Ei sunt ajutati din banii tuturor cetatenilor si trebuie sa-i stim. Unii chiar nu merita aceste ajutoare: cei pensionati pe caz de "lene" la 40 de ani si sunt hiperactivi sau cei care au in ei fie sufletul petrecerii, fie factorul X. Cei din urma efectiv exaxpereaza cu manelele tot blocul, pe cei care de altfel ii tin in carca prin aceste ajutoare. Nu conteaza ca tu muncesti 12 ore pe zi in ture, ei au sufletul petrecerii in ei si vor sa asculte muzica la maxim....si noi le dam ajutoare.
  • nicu 31 Oct, 2009 06:26 Multumesc pentru informatii! Am mai gasit un articol foarte folositor despre obtinerea ajutorului. Il gasiti pe acest site http://www.primiipasi.com/articole/acte/acordare-ajutor-incalzire-caldura-termic-gaze-lemne/