Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobată finanţarea pentru proiectul „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa”

ro

27 Jun, 2012 16:40 3050 Marime text

Mihail Kogalniceanu, 27 iunie 2012

A fost aprobată finanţarea pentru proiectul „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa”

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” şi Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa SA” au semnat în data de 04.05.2012, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa”.

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi a bretelelor de acces la pista de aterizare - decolare din incinta aeroportului Mihail Kogălniceanu, pe o suprafaţă totală de 155.253,68 mp.

Principalele lucrări ce se vor derula în cadrul proiectului vizează:
- Reabilitarea platformei de aeronave medii, a platformei de aeronave grele, a căilor de rulare Alfa şi Bravo, inclusiv zona aferentă căii de rulare H şi G;
- Refacerea sistemului de iluminat balizaj;
- Reabilitarea reţelei de canalizare pluvială;
- Refacerea marcajelor şi inscripţionărilor.

Proiectul are o valoare totală de 170.392.145 lei, din care 76.470.279 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrări şi servicii licitate de către Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa SA”.

Acest proiect a fost depus în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport”, DMI 2.4 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian”.

Perioada de execuţie a lucrărilor pentru proiectul menţionat este decembrie 2012 – martie 2014, iar perioada de garanţie între octombrie 2013 şi aprilie 2016.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii