Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stai comod şi sănătos pe scaunul tău?

ro

10 Aug, 2014 23:56 3852 Marime text
Specialiştii australieni, care au efectuat un studiu pe 63.000 de persoane cu vârste de la 45 de ani până la 65 de ani, au dovedit că statul pe scaun mai mult de 6 ore consecutive pe zi aduce cu sine dureri de spate şi afecţiuni precum diabet, boli cardiovasculare sau cancer.

Modul actual de viaţă, cu statul în faţa calculatorului la birou sau acasă, statul în faţa televizorului, tehnologia de ultimă oră care ne permite să facem cumpărături sau alte lucruri pe Internet, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm, a ridicat media orelor petrecute pe scaun la 9,3, mai mult chiar decât dormim. Aşa se face că 8 din 10 persoane suferă de dureri de spate acute sau cronice.

Ştim să păstram o poziţie corectă pe scaun?


Poziţia pe scaun este importantă la birou, dar şi în timpul mesei, în momentele de relaxare pe terasă sau pe durata unei călătorii lungi.

De multe, ori o poziţie corectă pe scaun - nu neapărat confortabilă - este condiţionată şi de natura sau modelul de scaun.

De aceea, inovaţia în materie de scaune, fie ele de birou sau de conferinţă, scaune pentru copii sau pliante ori scaune de bucătărie, nu urmăreşte doar să ţină pasul cu moda în materie de design sau confort, ci şi să prevină instalarea durerilor de spate ce pot fi apoi urmate de afecţiuni.

Cum aleg scaunul potrivit pentru o poziţie sănătoasă?


Răspunsul este simplu şi la îndemână: scaunul meu cel nou şi modern trebuie să mă ajute să păstrez o poziţie neutră a corpului şi să se adapteze chiar şi la tipul de încălţăminte, precum pantofii cu toc, de exemplu.

Chiar şi aşa, alegerea scaunului potrivit, care mă ajută să păstrez o poziţie corectă şi sănătoasă, este de multe ori dificilă, iar ajutorul unui specialist în domeniu este întotdeauna binevenită.

Magazinele online de specialitate, precum Scauneonline.ro, vă prezintă modele şi tipuri de scaune variate: de la clasicele scaune de conferinţă, de bucătărie sau de aşteptare, până la modele de lux destinate birourilor sau pentru unităţi HoReCa. În plus, beneficiaţi de consiliere pentru alegerea scaunului potrivit pentru voi.

Dacă preferaţi să mergeţi la magazin să vă alegeţi scaunele de care aveţi nevoie, mergeţi la magazinul de scaune din Constanţa, pe strada Dezrobirii nr. 118, bl. IS5, parter, între orele 10.00 și 17.30. Telefon magazin: 0374.020.673.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii