Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Estimările Regatta Imobiliare indică depăşirea crizei financiare Românii cumpără case vechi cu valoare istorică, dar şi vile moderne

ro

12 Jun, 2014 00:00 3288 Marime text
Primul an de creştere a pieţei imobiliare este anunţat de bilanţul semestrului I din 2014, vânzările de case fiind din ce în ce mai puternice. Într-o comparaţie cu datele obţinute în ultimii cinci ani, cifrele primei părţi a anului arată, potrivit specialiştilor Regatta Imobiliare, un trend ascendent al cererii pentru case. Estimările Regatta Imobiliare vizează o creştere a cererii de case inclusiv pe termen mediu şi lung.

Evoluţia pieţei imobiliare este confirmată de statisticile furnizate de Regatta pentru segmentul de case de vânzare, datele reflectând o creştere atât pe segmentul caselor vechi, între care se disting edificiile cu valoare culturală şi istorică, dar în special o evoluţie şi mai puternică în rândul vilelor contemporane, construcţii singulare sau integrate în ansambluri rezidenţiale.
Această creştere, primul semn de revigorare a pieţei imobiliare pe acest segment, survine după ce recesiunea a afectat vânzarea de case, generând o scădere a cererii cu 50%.
Astfel, pentru al doilea semestru al anului 2014, estimările specialiştilor echipei Regatta includ o continuare a trendului ascendent al cererii pentru case.
Cerinţele cumpărătorilor sunt axate în special pe zonă şi suprafaţă, necesităţile acestora fiind îndeplinite de spatii ce variază între 250 şi 500 mp. Sunt preferate casele, în special din zonele Primăverii, Dorobanţi, Aviatorilor, Kiseleff sau Pipera.
Zona ultracentrală include case disponibile la vânzare, în schimbul unui preţ de aproximativ 1.000.000 de euro, respectiv între 2.000 şi 4.000 de euro/mp. Preţul scade la un nivel între 1.200 şi 1.800 de euro/mp pentru casele de vânzare în zonele centrale.
Referitor la evoluţia pieţei imobiliare pe termen mediu şi lung, previziunile specialiştilor agenţiei imobiliare Regatta sunt condiţionate de contextul politico-economic din regiune şi, pe plan intern, de relaxarea criteriilor de creditare. Astfel, se va putea evidenţia în viitor o creştere a cererii pentru casele aflate la vânzare în Bucureşti, înregistrată atât de la cumpărători români, cât şi pentru restabilirea reşedinţelor ca urmare a relocării proiectelor de investiţii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii