Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj expozitie “O SANSA DUNARII ALBASTRE”, Tulcea, 12 iunie 2010

ro

11 Jun, 2010 17:10 2837 Marime text

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vă invită să luaţi parte la vernisajul expoziţiei care reuneşte cele mai bune lucrări participante la concursul internaţional de creaţie cu tematică ecologică „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE", organizat în parteneriat cu Liceul de Artă "George Georgescu" Tulcea. Evenimentul va avea loc la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării Tulcea în data de 12 iunie la ora 16.00.

Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor creaţii dedicate protejării naturii prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor de educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII.
Concursul a fost adresat tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România si din celelalte ţări dunărene. Peste 200 de lucrări au intrat în concurs demonstrând un interes deosebit al adolescenţilor pentru tema propusă. Aflat anul acesta la a XI-a ediţie, „O şansă Dunării albastre" are deja o frumoasă tradiţie bucurându-se de participarea unor licee de artă de prestigiu. O noutate a acestei ediţii este faptul că expoziţia, cuprinzând cele mai bune lucrări, va fi itinerată în alte 3 ţări dunărene: Bulgaria, Ungaria şi Slovacia în lunile iulie-octombrie.
În perioada 12-25 iunie publicul expoziţiei şi vizitatorii site-ului www.thebluedanube.ro sunt invitaţi să voteze cele mai bune lucrări, alături de juriul de specialitate. Premierea concursului va avea loc de Ziua Dunării în data de 29 iunie 2010.

Acest concurs este organizat in cadrul proiectului DANUBEPARKS - Reţeaua Dunăreană de Arii Protejate - Dezvoltarea şi Implementarea Strategiilor Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării.

Informaţii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reţeaua de Arii Protejate Dunărene - Dezvoltarea şi Implementarea de Strategii Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării se implementează de către ARBDD în perioada 1.03.2009 - 29.02.2012.

Pe baza parteneriatelor existente între Ariile Protejate din lungul Dunării şi urmare apelului lansat prin „Declaraţia de la Tulcea" din aprilie 2007 s-a înfiinţat „Reţeaua de Arii Protejate a Fluviului Dunărea" ca bază pentru dezvoltarea de măsuri transnaţionale.

Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din România alături de alţi parteneri din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia, Germania.
Relaţii suplimentare se găsesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org

Guvernator,
Grigore BABOIANU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii