Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prelungirea termenului de valabilitate a actelor de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial

ro

05 Jan, 2016 12:06 2035 Marime text
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, prelungirea până la începerea perioadei de prohibiţie pe anul 2016 a valabilităţii actelor de reglementare emise sau vizate în anul 2015 pentru activităţi de pescuit comercial.
Decizia a fost adoptată deoarece pentru reglementarea activităţii de pescuit comercial pe anul 2016, respectiv pentru emiterea autorizaţiilor de pescuit comercial, autorizaţiilor de captură, achiziţie, comercializare şi vizarea permiselor de pescuit comercial, este necesară apariţia Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit alocate pentru anul 2016 şi a Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare în vederea desfăşurării activităţii pe anul 2016.
 
Decizia Guvernatorului ARBDD a fost emisă urmare discuţiilor şi analizei în cadrul Comisiei Interne de Analiză a ARBDD din data de 23.12.2015, în conformitate cu următoarele acte normative:
Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării"cu modificările şi completările ulterioare;
H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi astructurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare;
Ordinul nr. 44/1195/2011 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice viidin domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele
piscicole naturale din ariile naturale protejate;
OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii