Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea preşedintelui României la sesiunea specială consacrată sărbătoririi Zilei Constituţiei României, organizată de Curtea Constituţională

ro

08 Dec, 2010 23:20 1859 Marime text
La invitaţia Plenului Curţii Constituţionale, miercuri, 8 decembrie a.c., preşedintele Românei, Traian Băsescu, a participat la sesiunea specială consacrată sărbătoririi Zilei Constituţiei României, organizată de Curtea Constituţională.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost abordată tema asigurării unui dialog interinstituţional permanent. Perioada dificilă din punct de vedere economic prin care trece România necesită şi mai mult o cooperare a tuturor autorităţilor statului pentru evitarea unor blocaje de funcţionare.

Atât Curtea Constituţională, în calitate de garant al supremaţiei Constituţiei, cât şi Preşedintele României, care veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor statului, au un rol important în asigurarea şi menţinerea unei colaborări coordonate a tuturor acestor instituţii.

Totodată, a fost evocată şi necesitatea continuării procesului de modernizare a instituţiilor statului.

La finalul sesiunii, şeful statului a mulţumit judecătorilor Curţii Constituţionale pentru invitaţia adresată şi a transmis un mesaj de «La Mulţi Ani!» Curţii Constituţionale cu prilejul Zilei Constituţiei.

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii