Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Viena și concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul Constanța

ro

11 Jun, 2015 17:53 1761 Marime text
Astăzi, a avut loc o întâlnire tehnică pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat în Portul Constanța 

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a fost astăzi, 11 iunie 2015, gazda a trei delegații importante.
Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer – director general și Friedrich Lehr – CEO, au vizitat pentru prima dată Portul Constanța, fiind interesată de posibilitatea de a derula trafic de mărfuri containerizate pe relația Austria către Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat și regiunea Mării Negre, prin Constanța. Portul Viena a dezvoltat un terminal de containere în continuă expansiune, anul trecut derulând 480.000 TEU, cu tendința de creștere a traficului.
Reprezentanții Portului Viena mai sunt interesați de terminalul auto și de cele de mărfuri generale din Portul Constanța.
 
O delegație a concernului Voestalpine a efectuat o vizită de lucru în port, fiind interesată de posibilitatea transportului de minereu și cărbune către combinatul din Linz - Austria, prin Constanța, necesarul anual al acestuia fiind de 10 milioane tone.
După întâlnirea cu conducerea CN APM SA, managerii austrieci au făcut un tur tehnic în Portul Constanța la bordul navei Anghel Saligny. În cadrul vizitei la Constanța, delegațiile austriece au în program și întâlniri cu operatorii portuari care activează în domeniile de interes: Socep, APM Terminals, Constanța South Container Terminal, Comvex, Vadeco.
În 2014, traficul de mărfuri între Portul Constanța și porturile austriece a fost de 2,4 milioane tone.
 
Totodată, astăzi, 11 iunie 2015, a avut loc o întâlnire tehnică pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate și design tehnic preliminar pentru realizarea unui terminal GNL – gaz natural lichefiat, în Portul Constanța, proiect în care CN APM SA este partener asociat.
Terminalul GNL este parte a unui proiect mai amplu „LNG Masterplan” , proiect prioritar derulat în cadrul „Trans-European Network for Transport Programme”.  Inițiativa „LNG Masterplan” include 33 de beneficiari și peste 50 de companii și organizații asociate și furnizează o platformă care facilitează dezvoltarea cadrului de reglementare necesar GNL-ului ca și combustibil și marfă, precum și pentru furnizarea de concepte tehnice pentru infrastructura necesară.
 
                                                                    Valeriu Nicolae IONESCU,
                                                                         DIRECTOR GENERAL
George Gabriel VIŞAN,
DIRECTOR COMERCIAL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii