Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa promovează în Austria potenţiale avantaje oferite clienţilor săi

ro

12 Apr, 2011 22:25 1224 Marime text

Joi, 14 aprilie 2011, la Krems, în Austria, se va desfăşura „Ziua Portului Constanţa", eveniment la care va participa o delegaţie a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa, condusă de directorul general, Aurelian Andrei Popa. Delegaţia administraţiei portuare va fi însoţită de oameni de afaceri constănţeni şi de oficiali din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a şasea ediţie, îşi propune să prezinte portul Constanţa ca o „opţiune verde" pentru navigaţia interioară, cu un potenţial în creştere pentru transportul combinat, cu scopul de a deveni cea mai avantajoasă alternativă pentru ţările Europei Centrale, ca poartă de acces la Marea Neagră.

În 2010, între portul Constanţa şi porturile din Austria s-a înregistrat o creştere a schimbului de mărfuri cu 92,6%. Mărfurile care predomină sunt cerealele, combustibilii minerali solizi ‚îngrăşămintele.

La „Ziua Portului Constanţa la Krems"se va pune accent pe întâlnirile de afaceri între firmele româneşti şi cele austriece, interesate să îşi dezvolte activitatea în Portul Constanţa.

DIRECTOR GENERAL,

AURELIAN ANDREI POPA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii