Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

29 iunie - Ziua Internationala a Dunarii

ro

28 Jun, 2010 19:44 2203 Marime text
foto1.jpgAdministratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu au inaugurat astazi expozitia de fotografie organizata cu prilejul Zilei Internationale a Dunarii.

foto2.jpgExpozitia de fotografie este deschisa publicului in perioada 28 iunie - 2 iulie, la sediul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, str. Mircea cel Batran nr. 127.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va continua actiunile desfasurate cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii, maine, cu o deplasare alaturi de elevii scolii Mircea Dragomirescu din Medgidia la Rasova, pentru a efectua o proba de apa, iar miercuri, incepand cu ora 12.00, la sediul ABADL se va desfasura workshopul "Dunarea in viziunea mass media"

Informatii suplimentare:

Sărbătorim astăzi, pentru al şaptelea an consecutiv, Dunărea, al doilea fluviu ca lungime din Europa, care reprezintă o sursă importantă pentru alimentarea cu apă potabilă, pentru irigaţii şi industrie, precum şi o importantă cale de navigaţie, în beneficiul celor 81 de milioane de oameni din această regiune.

Anul acesta, tema propusă de ICPDR pune accent pe conştientizarea publicului privind importanţa protejării fluviului Dunărea şi a râurilor din bazinul acestuia - „Fii activ pentru Dunăre!".

Dintotdeauna, oamenii care trăiesc în localităţile situate de-a lungul afluenţilor acestei „coloane vertebrale a Europei" sunt legaţi unul de celălalt prin valorile comune reprezentate de apartenenţa la acest mare bazin hidrografic. Tocmai de aceea, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Dunării reprezintă un bun prilej pentru transmiterea principiului „solidarităţii de bazin", esenţial pentru gospodărirea durabilă a apelor.

"Avem nevoie de o politica de gospodărire a apelor durabilă, bazată pe întărirea cadrului legislativ şi institutional, dar mai ales pe aplicarea corectă a legilor care să ne asigure suportul pentru a diminua semnificativ poluarea cauzată de controlul ineficient al descărcărilor de ape uzate şi/sau parţial epurate de la municipalităţi, industrie şi agricultură, care afectează atât sănătatea oamenilor, cât şi starea ecosistemelor acvatice.

De asemenea, avem oportunitatea de a îndeplini obiectivele Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, ce reprezintă o iniţiativă ambiţioasă care are ca obiectiv, din punct de vedere al protecţiei mediului, reducerea poluării în bazinul Dunării şi în Marea Neagră, prin eforturile comune ale statelor din această zonă a Europei." a sustinut ministrul mediului László BORBÉLY, in cuvantul adresat administratiilor bazinale de apa si comitetelor de bazin, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii.

Responsabil comunicare

Catalin Anton 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Kid 29 Jun, 2010 18:07 este vorba de 29 iunie ca fiind declarata Ziua Internationala a Dunarii si nu 9 iunie :D