Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic slab comparativ cu anul trecut

ro

31 Aug, 2009 18:00 1128 Marime text

Traficul realizat pe canalele navigabile în luna august a fost de 1 650 000 tone capacitate, mult mai mic comparativ cu luna august a anului trecut cand traficul ajungea la 2 840 000 tone capacitate.

Volumul de minereuri de fier şi fier vechi tranzitat pe canale a fost de 263 000 tone marfa, un volum mic raportat la plan (s-a realizat numai 53% din acesta).Cauza principala o reprezintă diminuarea substanţială a traficului de minereuri pe canalele româneşti către Combinatul Siderurgic de la Galaţi. Se observă însă o imbunătăţire faţă de lunile precedente cand traficul de minereuri de fier realizat a fost foarte slab.

De menţionat este că se inregistreaza o creştere a traficului de seminţe ( 51 000 tone capacitate) de 6 ori mai mare faţă de plan. Cât despre trend, în care sunt incluse şi cerealele, acesta va fi ascendent în lunile ce vor urma, datorită sezonului.Cerealele au înregistrat un trafic de 193 000 tone marfă în luna curentă, un trafic bun raportat la stituaţia de criză actuală, dar extrem de modest comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008 cand se inregistra 380 000 tone marfă.

"Ne aşteptăm la o reluare a traficului de minereu de fier pe Canalul Dunăre-Marea Neagra către Combinatul Siderurgic Galaţi începând cu a doua jumătate a lunii septembrie"- a declarat Ilie Valentin Zeicu, Directorul General al CN "ACN" SA

Numărul ecluzărilor efectuate la cele 4 ecluze (Agigea, Ovidiu, Navodari si Cernavoda) pe luna august a fost de 684, iar numarul navelor care au tranzitat canalele Dunare -Marea Neagra si Poarta Alba-Midia Navodari a fost de 1271.

Biroul de presa CN "CAN" SA
Alina Margineanu, purtator de cuvant

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii