Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nivelul crescut al Dunarii favorizeaza utilizarea microhidrocentralelor de la Agigea

ro

01 Apr, 2010 17:18 1797 Marime text

1 aprilie 2010
COMUNICAT  DE  PRESĂ   

Nivelul crescut al Dunării favorizează utilizarea  microhidrocentralelor de la Agigea

Compania Naţională ,,Administraţia Canalelor Navigabile” SA a pus în funcţiune mircrohidrocentralele de la ecluza Agigea datorită creşterii nivelului Dunării peste nivelul apei din canal.
Începând cu sfârşitul lunii februarie 2010, în baza contractului încheiat în 2009 între Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa şi S.C. Hidroelectrica S.A. – sucursala Hidrocentrale Buzău, microhidrocentralele produc energie electrică în capacitate de 2,5MW/h, respectiv 2,2 MW/h livrată în Sistemul Energetic Naţional. Acţiunea în sine mai are şi avantajele primenirii apelor din canalele navigabile care sunt folosite de Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) în scopul potabilizării.
Ȋn condiţiile de ape înalte cu risc de producere de inundaţii Administraţia Canalelor Navigabile S.A. preia debite importante de apă din Dunăre contribuind astfel la reducerea riscului de inundaţii în aval.
Nivelul Dunării la momentul actual este de 8,60 mrMB (metri reper Marea Baltică) iar nivelul canalului este de 7,60 mrMB. Conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, debitul Dunării este în creştere, ajungând în luna aprilie 2010 la cota de 9,01 mrMB.

Persoană de contact
Tudoraşcu Anca
Purtător de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii