Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA vă informează

ro

02 Jun, 2015 15:49 2056 Marime text
 Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA vă informează că în data de 01.06.2015, în jurul orelor 10.45, a avut loc un eveniment de poluare pe braţul Luminiţa, în zona cuprinsă între km 1 – 2+500 Canalul Poarta Albă Midia Năvodari. Au fost anunţate organismele abilitate în domeniul protecţiei mediului şi apelor şi SC CONPET SA, care are conducte instalate în zonă.
Poluarea se intinde pe o suprafaţă de 1,5 km lungime şi o lăţime de aproximativ 30 cm, sub formă de irizaţii la suprafaţa apei, pe ambele maluri ale CPAMN.
La acţiunea de depoluare a participat personal din cadrul CN ACN SA prin  punerea la dispoziţie a unei bărci, în vederea plasării barajelor antipoluante pe suprafaţa apei pentru limitarea extinderii poluării. Reprezentantii SC CONPET SA au solicitat intervenţia SC ENVIROTECH SA pentru depoluare. Aceştia au montat baraje de reţinere şi absorbante pe toată suprafaţa poluată a apei, a împrăştiat praf absorbant şi se ocupă în continuare de activitatea de depoluare, iar stuful şi zona urmează a fi curăţate. Deşeurile rezultate vor fi eliminate conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Specificăm faptul că în urma consultării registrelor de urmărire nave din cadrul Dispeceratului Central Agigea, rezultă că pe CPAMN/braţ Luminiţa nu a circulat nici o navă în ultimele 48 ore de la producerea evenimentului, prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voită sau accidentală de santină sau combustibil.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii