Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Şedinţă de îndată a CLM Constanţa. Aleşii locali au aprobat încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipalitate şi Polaris (galerie foto)

ro

03 Oct, 2017 14:56 3004 Marime text

Astăzi, la ora 15.30, va avea loc şedinţa de îndată, în sala “Remus Opreanu”, a Consiliului Local al Municipiului Constanţa.


Un sigur proiect a fost inclus pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii tranzacţiei judiciare dintre municipiul Constanţa şi Polaria M. Holding SRL în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2017 aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi; iniţiator: primar Decebal Făgădău.

Reamintim că mâine este termen în dosarul celor două părţi la Curtea de Apel Iaşi.

UPDATE 5, ora 16.24

Se supun la vot amendamentele.  Amendamentele PMP au picat. Trei consilieri PMP au părăsit sala. Amendamentul PNL a trecut. În sală mai sunt doar 19 consilieri, care au votat pentru. Hotărârea a fost votată. Se încheie tranzacţia judiciară dintre municipiul Constanţa şi Polaris.


UPDATE 4, ora 16.21
 
Despre primul amendament, primarul Făgădău spune că s-ar schimba fondul tranzacției, cel de al doilea clarifică situaţia dintre Primăria Constanţa şi Polaris. Deci a fost acceptat.

Amendamentul propus de consilierii locali PNL va fi votat şi de consilierii locali PSD. „Amendamentul propus de consilerii PMP nu va fi, însă, votat, pentru că parţial este interesat deja în forma actuală a tranzacției. Şi nu este în interesul nostru să introducem clauze asiguratorii suplimentare în cadrul tranzacției“.

UPDATE 3, ora 16.17
 
Grupul PNL, prin vocea consilierului local Raluca Trandafir, a anunţat amendament la articolul 2 aliniatul 2 din tranzacţie: „Să se introducă şi orice pretenţii viitoare, adică Polaris să renunțe la viitoarele ajustări“.

UPDATE 2, ora 16.12.

Consilierul local PMP Alexandru Zabara  a propus două amendamente. Una se referă la plata care să nu poată fi accesată de către compania Polaris până la încheierea definitivă a procesului penal. Cel de-al doilea amendament priveşte eliminarea riscului transferat către Primaria Constanţa la art 3 din tranzacție.

UPDATE 1:

Şedinţa a început. Sunt prezenţi 22 de consilieri locali. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a amintit că mâine este termenul în dosarul de la Iaşi.

„Ne-am pregătit pentru orice situaţie şi avem contract cu o firma de avocatură care ne va reprezenta în instanţă. Proiectul de pe ordinea de zi s-a nascut în urma discuţiei de astăzi, împreună cu dvs, consilierii locali. Principilul rămâne acelaşi. Vom achita banii în tranşe. Iar Polaris renunţă la penalităţi. Indiferent de rezultatul, votului vom fi reprezentanți la un nivel înalt la Iaşi“, a declarat Decebal Făgădău.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii