Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă. Subiecte importante, dezbătute (galerie foto)

ro

23 May, 2017 12:54 3858 Marime text


Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte, astăzi, 23 mai, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – CJC. Pe ordinea de zi se află peste 20 de proiecte.
 
ZIUA de Constanţa va prezenta, în format LIVE TEXT, şedinţa ordinară de astăzi.

UPDATE 3, ora 13.44

Nu  a trecut proiectul 3, privind darea în folosinţă gratuită a unor terenuri proprietate publică a Judeţului Constanţa în vederea construirii şi punerii în funcţiune a obiectivelor de investiţii din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a  infrastructurii de apă şi apă uzată” în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanţa în perioada 2014 – 2020. De asemenea, nu au trecut nici proiectele 4 şi 5.

La proiectul 6 au fost propuşi Palaz şi Donţu pentru a face parte din Comisia de concurs privind funcţia de administrator public. La Comisia de contestații, Daniel Learciu şi Adrian Bereş, propunerile PSD. Propunerea PNL: George Niculescu pentru Comisia de concurs şi Radu Matei la Comisia de contestaţii.

Acum se votează celelalte proiecte.

UPDATE 2, ora 13.16

Convocatorul a fost aprobat.

Au trecut deja primele două proiecte:
 
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnice „Demolare imobil din str. Izvor nr.23, Constanţa.”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.1 la Acordul de Parteneriat între UAT Judeţul Constanţa, UAT Oraşul Cernavodă, UAT Comuna Rasova, UAT Comuna Aliman şi UAT Comuna Ion Corvin pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 223: tronsonul Cernavodă-Rasova-Aliman-Ion Corvin”.
Votarea proiectelor ce vizează darea în folosinţa RAJA a 100 de hectare pentru investiţii se amână până este adus regulamentul. Acestea se vor relua mai târziu. Liberalii spun că proiectul are şi vicii juridice. Secretarul judeţului, Mariana Belu, spune că hotărârea ar fi legală, deoarece legea permite darea în folosinţă sau punerea la dispoziţie a terenurilor şi pentru instituţiile de utilitate publică, cum este operatorul regional de apă Constanţa. În fapt, este vorba despre terenuri pe care vor trece conductele care vor fi reabilitate.

Codul civil, explică secretarul CJC, Mariana Belu, permite această dare în folosinţă gratuită a terenurilor. Mai exact, art 874 din Codul Civil şi Legea 51. Este o dezbatere pe acest subiect. În cadrul şedinţei, se precizează că Legea permite şi scoaterea la concesiune a terenurilor, dar este de lungă durată. RAJA întârzie depunerea proiectelor, explică consilierul PSD Cristian Dragomir, care adaugă că soluţia propusă astăzi este cea mai simplă.

Donţu le cere liberalilor să nu-şi facă campanie electorală şi să voteze proiectul, pentru că varianta de concesiune presupune şi creşterea tarifului apei.George Muhscina de la PNL spune că în forma actuală nu vor vota proiectul şi cere modificarea lui, ca să aducă venituri şi pentru judeţ.




UPDATE 1, ora 13.15

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Claudiu Palaz. De menţionat că Horia Ţuţuianu este plecat la şedinţa UJC.
 
În altă ordine de idei, sunt prezenţi 32 de consilieri, ordinea de zi cuprinde 23 de proiecte şi unul suplimentar.

Proiectele 15 şi 16 au fost retrase,  respectiv:
Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014 – 2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.400/2013, Operatorului de transport SC J.T.A. Transgroup SRL, pe cod traseu 077:Constanţa – Mamaia – Năvodari.
Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014 – 2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.400/2013, Operatorului de transport SC  Grup Media Sud Călători SA, pe cod traseu 076 :Constanţa – Mamaia – Năvodari.


Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii