Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Cernavodă a aprobat rectificarea Bugetului Local pentru proiectele prioritare de anul acesta. Iată ce are Primăria în plan

ro

30 Aug, 2016 19:29 4069 Marime text
Aleşii locali de la Cernavodă au aprobat 20 din cele 23 de proiecte care au figurat pe ordinea de zi a reuniunii de Consiliu Local, ce a avut loc, ieri.

Unul dintre punctele care a primit majoritate de voturi favorabile a fost o rectificare bugetară de venituri şi cheltuieli şi lista de investiţii a obiectivelor şi dotărilor indepentente a U.A.T Cernavodă pe anul 2016.

Cele mai importante alocări financiare sunt prevăzute pentru derularea unor proiecte prioritare pentru comunitate, precum:

•             Extinderea şi dezvoltarea reţelelor de termoficare din localitate- 13 milioane lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea a 9.600 m tramă stradală (asfaltarea str. Poet Panait Cerna, Nicolae Titulescu şi modernizarea trotuarelor aferente)- 2.560.000lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea zonei urbane „Trust”- 950.000 lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea sălii de sport, a vestiarelor şi a sălii de gimnastică din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1. 

De asemenea, aleşii locali au nominalizat lista noilor reprezentanţi  din partea Consiliului Local, în consiliile de administraţie ale instituţiilor şcolare din Cernavodă: Turcu Adrian şi Iordan Dumitru vor fi membri în C.A al Liceului Teoretic „Anghel Saligny”, Niazi Ghiulen şi Bruchental Iulia vor fi membri în C.A. al Liceului Tehnologic „Axiopolis”, Miertoiu Elena şi Constantin Andrei vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale nr.1, Rădulescu Lucian şi Guţu Anca vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale nr.2, Stoian Adina şi Bărbulescu Diana vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade”.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, au fost desemnaţi şi reprezentanţii Consiliului Local în comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar: Molnoş Aurelian pentru Şcoala Gimnazială nr.1, Hemeş Gheorghe pentru Şcoala Gimnazială nr.2, Sava Marian pentru Liceul Teoretic „Anghel Saligny”, Suliman Ecrem pentru Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Tudor Romeo pentru Liceul Tehnologic „Axiopolis”.   

Ajutor pentru un bătrân cu casa distrusă de flăcări
Din lista proiectelor propuse, aleşii locali au votat şi o măsură de sprijin pentru un pensionar în vârstă de 81 de ani, răpus de necazuri, după ce locuinţa acestuia a fost grav afectată de un incendiu, în urmă cu o lună.  Având probleme serioase de sănătate şi fiu bolnav psihic în întreţinere, bătrânul a apelat disperat la ajutorul administraţiei locale. În baza legii 481/2004, privind protecţia civilă, Consiliul Local a votat acordarea unor materiale de construcţii în valoare de 10000 lei, necesare reabilitării acoperişului distrus  de flăcări.

De pe ordinea de zi, Consiliul Local a mai votat şi: prelungirea unor contracte de închieriere a locuinţelor ANL, contractarea unei finanţări rambursabile de 5 milioane de lei pentru extinderea reţelei de termoficare, aprobarea componenţei Comisiei Tehnico-Economice din cadrul primăriei, pentru analizarea şi  avizarea  documentaţiei aferente lucrărilor de construcţii şi reparaţii de interes public, aprobarea construirii „unei infrastructuri de internet în banda largă în zonele dezavantajate, prin utilizarea fondurilor structurale”.

De asemenea a fost aprobată şi reabilitarea unui imobil, proprietate a Consiliului Local, din strada Plantaţiei nr.8, aflat în stare avansată de degradare, unde locuiesc, în condiţii improprii, mai multe familii chiriaşe.

Printre proiectele care nu au primit voturile consilierilor locali, s-a aflat şi “Strategia de tarifare pentru perioada 2021-2029”, propusă de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “APĂ-CANAL”Constanţa, prin operatorul regional SC RAJA SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii