Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum sa obtii rezultate rapide folosind Tehnica de Eliberare Emotionala si Legea Atractiei

ro

04 Sep, 2013 20:25 12559 Marime text
Ce este Tehnica de Eliberare Emotionala (EFT)?

Tehnica de Eliberare Emotionala (EFT) este o forma de terapie alternativa infiintata de Cary Graig in anii 90. EFT este o forma de presopunctura psihologica, bazata pe aceleasi meridiane folosite in acupunctura traditionala pentru a trata probleme de natura fizica si emotionala. Cauza tuturor emotiilor negative este legata de sistemul energetic al corpului, aceasta este ideea de la care a pornit Craig. Spre deosebire de acupunctura insa, EFT nu foloseste ace, ceea ce o face mult mai accesibila si mai usor de aplicat. EFT poate fi utilizata atat de catre terapeuti, cat si de orice persoana interesata de autoexplorare si dezvoltare personala.
Despre experientele mele personale legate de EFT am scris intr-un articol anterior, unde am pus si un link catre un site ce pune la dispozitie manualul gratuit pentru download, tradus in limba romana.

De la dorinta, la scop

 Ai constatat ca de multe ori, scopurile tale cele mai importante se prezinta sub forma unei simple liste?
- Sa-mi gasesc un job bine platit
- Sa imi construiesc o casa
- Sa am succes in muzica
- Sa-mi gasesc de lucru in strainatate
- Sa-mi public cartea
- Sa calatoresc in toata lumea
- Sa am o afacere de succes pe internet
- Sa obtin o bursa in Anglia
… si asa mai departe.

Sigur, faptul de a-ti pune telurile pe hartie este un pas important; dar daca vrei ca ele sa se implineasca rapid si rezultatul sa corespunda dorintelor tale, nu trebuie sa te opresti aici.
Probabil ai citit deja cel putin cateva carti in domeniu, despre cum sa te programezi mental si emotional, cum sa vizualizezi ceea ce vrei sa se intample, sau cum sa-ti stabilesti un termen limita. Toate acestea sunt de foarte mare ajutor, cu o singura conditie: sa fii pe deplin aliniat cu scopurile tale. Aceasta aliniere nu este suficient sa fie una de suprafata, constienta; este nevoie sa fii aliniat la toate nivelele, atat constient, cat si inconstient.
Pentru a ajunge la o astfel de aliniere, trebuie sa incepi prin a scoate la suprafata retinerile si indoielile. Ezitarea, neincrederea, rezerva, scepticismul, jena, vinovatia – toate acestea nu sunt altceva decat tipare mentale si emotionale prin care te auto-sabotezi si de indepartezi de la realizarea telurilor tale. O data scapat de ele, iti va fi mult mai usor sa obtii rezultatele pe care le doresti.

Inainte de a trece mai departe, vreau sa reamintesc un aspect despre care am vorbit si in articolul legat de Legea Atractiei: nu intotdeauna lucrurile pe care ni le dorim sunt si cele care ne aduc fericirea sau care ne ajuta sa evoluam spiritual. Este important sa invatam sa facem diferenta intre dorintele nascute din lipsa indeplinirii unor nevoi esentiale (de dragoste, de protectie, de comunicare, apartenenta – ce adesea provin din copilarie), si cele cu adevarat utile, care ne servesc pentru a ne implini destinul si misiunea personala.

Inima este un foarte bun indicator in acest sens; concentrarea pe zona inimii pentru a primi raspuns la o intrebare poate fi o tehnica eficienta de calauzire spirituala. O senzatie de strangere, de retinere in zona inimii semnifica un raspuns negativ, in vreme ce o senzatie de deschidere, de usurare reprezinta un raspuns pozitiv. Aceasta este doar baza, punctul de pornire; in practica lucrurile sunt ceva mai complicate. Chiar si asa, este o metoda foarte buna pentru a-ti descoperi propriile sentimente si emotii referitoare la o persoana, o situatie sau o directie de urmat. Despre experientele mele legate de calauzirea spirituala voi povesti mai mult intr-un articol viitor.

Citeste mai multe pe: Numereledestinului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii