Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calea Vietii, sau Numarul Destinului Cine sunt si in ce directie ma indrept?

ro

19 Apr, 2013 18:37 8593 Marime text
Calea Vietii este numarul obtinut prin adunarea cifrelor care apar in data nasterii. Calea Vietii prezinta doua dimensiuni principale: una tine de abilitati, talente, inclinatii, caracter si personalitate; cealalta tine de natura drumului pe care il avem de parcurs in aceasta viata, cu rascrucile, ocolisurile, obstacolele mai mult sau mai putin dificile pe care le vom avea de infruntat, dar si oportunitatile si ocaziile favorabile.
Parcurgerea drumului indicat de Calea Vietii deschide oportunitati catre realizarea evolutiei spirituale. A recunoaste acest drum ca fiind parte integranta din noi insine inseamna a fi in acord cu natura noastra spirituala.
Calea Vietii poate fi comparata cu o calatorie; o calatorie ce presupune un punct de pornire, unul terminus si o serie de opriri in diverse statii pe parcurs. Fiecare statie reprezinta o experienta legata de o intalnire, o relatie, un castig, o pierdere, un accident, o nastere, o casatorie si asa mai departe.

De felul in care ne raportam la aceste experiente depinde progresul nostru spiritual sau, dimpotriva, regresul. Drumul in sine nu contine nici o lectie; noi suntem cei care le extragem, noi suntem cei care transformam aceste experiente in trepte catre fericire si implinire, intelegere si pace interioara – sau catre suferinta, dezamagire, iluzie, neimplinire, esec.

Drumul reprezinta o oportunitate, nu o conditie. Evolutia spirituala nu este obligatorie pengtru nimeni. La urma urmei, nu suntem obligati sa traim o viata armonioasa si echilibrata, impacati cu alegerile pe care le-am facut si cu drumul pe care l-am ales. Fericirea nu este o conditie a vietii; ea reprezinta o oportunitate, o alegere.

Evolutia spirituala nu are de-a face cu succesul financiar sau profesional, si nici cu pozitia sociala. Ea are legatura cu sentimentul ca ne aflam la locul potrivit si ca luam decizia corecta din punct de vedere spiritual – lucru care nu intotdeauna coincide cu ideea de dreptate umana, asa cum este ea inteleasa in diferite epoci ale istoriei omenirii.

Pentru fiecare numar exista doua rubrici: “In curs de maturizare”, si “La maturitate”. Atentie! Cand spun “la maturitate”, nu ma refer la varsta fizica, ci la maturizarea emotionala si spirituala. Sunt persoane care nici macar la batranete nu ajung sa inteleaga lectiile vietii, si atunci in nici un caz nu putem vorbi de maturizare. Depinde de fiecare in parte sa extraga din experientele pe care viata i le ofera (situatii, intamplari, intalniri, relatii, castiguri, pierderi etc.) invataturi utile pentru evolutia sa spirituala.

Articolul integral aici: numereledestinului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii