Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde te distrezi, de Halloween, în Constanţa (galerie foto)

ro

30 Oct, 2015 00:00 4262 Marime text
În cluburile constănţene, weekend-ul acesta, se va lăsa cu multe sperieturi şi ţipete de groază, dar mai ales cu multă distracţie. Pentru cei care se tem de fantome sau de monștri, se va oferi terapie prin muzică.

Petrecerile de Halloween, pe 31 octombrie, în Constanţa

Dacă eşti din Constanţa sau doar vrei să petreci la malul mării noaptea de Halloween, află că, printre altele, te-ai putea distra şi speria pe cinste în cluburi decorate special pentru acest eveniment.

Se anunță o seară incendiară, de Halloween, în clubul constănţean Doors. Cei prezenţi se vor distra alături de Dan Helciug şi Spitalul de Urgență. „Dacă vă temeți de fantome, monștri și alte grozăvii, Dan Helciug vă tratează sâmbătă, 31 octombrie, la Spitalul de Urgență din incinta clubului Doors. Trăiască berea, concertul și petrecerea de după! Happy Halloween... de urgență!”, spun organizatorii. „Venim cu un chef nebun de distracție!”, avertizează Dan Helciug, într-un interviu acordat PR-ului clubului, Amelia Stănescu. Recitalul susținut de Dan Helciug şi trupa sa va începe după ora 22.00. Biletele se pot achiziţiona la prețul de 25 de lei.
 
Nici T-Shirt din Constanţa nu a rămas în urmă cu moda. Organizatorii pregătesc, tot de Halloween, o petrecere a duhurilor rele, cu costume şi multă distracţie. Intrarea este liberă, motiv de bucurie pentru petrecăreţi.
 
Sâmbătă, începe „infernul” şi în Heaven's Hell. Monştri, vârcolaci, spirite malefice, „toţi ne-am propus să o facem din nou lată de Halloween!”, anunţă organizatorii. „Şi cum la noi nebunia este la ea acasă, se merge pe ideea: intră cine vrea, iese cine poate”, mai spun aceştia. De muzică se va ocupa DJ Kronk, iar intrarea, ca de obicei, este liberă.
 
Distracţia de Halloween va fi în toi, sâmbătă seară, şi în Club 13, care va avea parte de un decor special. „Am pregătit cea mai faină muzică rock şi băutură din partea casei, pentru un weekend special”, promit organizatorii. Şi aici intrarea este liberă.
 
În Crema Summer Club se dezlănţuie „urgia personajelor groteşti la cea mai trăsnită petrecere de Halloween din istoria oraşului Constanţa”, potrivit organizatorilor. Vampiri şi vampiriţe, fantome, vrăjitoare, zâne şi super-eroi vor fi prezenţi pentru a recrea cea mai aşteptată noapte demonică a anului, pe 31 octombrie. În cadrul petrecerii, cei mai îndrăgiţi hip-hop-eri din underground-ul românesc vor fi gata de un show exploziv. Doc, Deliric şi Vlad Dobrescu, membrii trupei CTC, vor încerca să alunge spiritele rele.
 
Veşti bune pentru iubitorii de karaoke. Aceştia se vor putea distra, începând cu ora 22.30, la petrecerea de Halloween şi... karaoke. De asemenea, distracţia va fi asigurată de Vega Band.
 
Petrecere inedită şi în localul Uzby Rock Metal. „Prin conceptul Free Stage, vrem să creăm o petrecere la care să participe toată lumea, indiferent de talentul pe care îl are. Aşa că, sâmbătă, de Halloween, vă aşteptăm să încingem atmosfera cum ne trece prin cap. Vom începe cu un solo de metal guitar, susţinut de Arthurian John, după care aşteptăm curajoşii să îşi etaleze (anti) talentele”, spun, cu umor, organizatorii. Precizăm că intrarea este liberă.
 
Şi Rock Halle din Constanţa sărbătoreşte Halloween. Prin urmare, sâmbătă seară, începând cu ora 20.00, cei prezenţi în acest local vor avea parte de „shot-uri zombie” din partea casei. Mahony, Elf şi GB-ON vor fi prezenţi, de Halloween, bineînţeles, în localul BT bar & lounge, de la ora 22.00.
 
În noaptea de Haloween, Arthur Pub îi surprinde pe petrecăreţi cu oferte la băuturi. „Shot-uri Vampire Blood şi plăcintă de dovleac pentru toată lumea din partea casei”, promit organizatorii. Va fi prezent şi DJ Ray. Culture Pub Constanţa va premia, pe 31 octombrie, cel mai ‪‎trăsnit‬ costum, cel mai ‪‎animat‬ grup, precum şi cei mai ‪distractivi‬ şi mai ‪veseli‬ invitaţi.

Nici copiii nu au fost uitaţi. Ei sunt aşteptaţi la Jump Kids Playground, într-un decor specific sărbătorii de Halloween. Şi anul acesta, cel mai original costum va fi premiat. Intrarea se face pe bază de bilet.‬‬‬‬

Originea sărbătorii Halloween

Sărbătoarea tuturor sfinţilor, Halloween, are loc în noaptea de 31 octombrie. Este de origine celtică şi a fost adusă în Statele Unite ale Americii în secolul XIX de către imigranţii irlandezi.

Sărbătoarea, al cărei nume provine din limba engleză, All Hallows' Even - sărbătoarea creştină a tuturor sfinţilor, a devenit populară în ţările unde predomină creştinismul occidental, catolic şi protestant, deoarece, în aceste culte creştine, Ziua Tuturor Sfinţilor este marcată pe data de 1 noiembrie. Simbolul acestei sărbători este dovleacul sculptat, ce reprezintă „Lanterna lui Jack“.

Se spune că, în noaptea de 31 octombrie, spiritele se întorc pe pământ. Deşi există şi în tradiţia autohtonă o sărbătoare similară, Noaptea Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, se pare că românii preferă Halloween-ul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii