Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Traviata”, din nou, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

ro

24 Mar, 2015 10:55 1872 Marime text
Pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa va avea loc, sâmbătă, 28 martie, de la ora 19.00, spectacolul „Traviata”, o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave.

Sub bagheta dirijorului Yuta Takahashi, vor evolua soliştii Kana Kaehara, Hirofumi Kawano, Nozomu Sato, Stela Sîrbu, Anton Zidaru, Bogdan Ocheşel, Marius Eftimie, Laurenţiu Severin, Ionela Duma şi Andrei Băican.
 
Un bilet costă 40, 30 sau 25 de lei, în funcţie de locul din sală, pensionarii plătesc 20 de lei, iar elevii şi studenţii în grup organizat, 15 lei.

Opera „Traviata” a fost inspirată de Rose Alphonsine Plessis, originară din satul Nonant, în apropiere de oraşul Bayeux, care a fugit de acasă la vârsta de 13 ani. Cinci ani mai târziu, Rose era cunoscută ca una din cele mai scumpe curtezane. Pentru a scăpa de urmărirea familiei, și-a schimbat numele de fată în Marie-Duplessis.
 
În această perioadă, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas, care s-a îndrăgostit de ea. Relaţia dintre cei doi a continuat chiar și după căsătoria fetei, până la prematura ei moarte, în urma unei tuberculoze, la vârsta de 22 de ani. În anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat „Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit ca sursă de inspirație pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi, „La Traviata”.

Sursa foto: tnobconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii