Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţia şi muzica bună se întâlnesc la malul mării Plaja Modern, invadată de artişti

ro

10 Aug, 2015 12:18 2281 Marime text
La malul mării, „Zilele Prieteniei Bergenbier” sunt programate în zilele de 15 și 16 august, concertele fiind programate pe Plaja Modern. La fel ca în edițiile anterioare, intrarea este liberă. Pe 15 august vor urca pe scenă Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, E.M.I.L., Flesh Rodeo şi Basska, în timp ce pe 16 august, cei prezenţi pe Plaja Modern îi vor asculta pe cei de la Zdob şi Zdub, R.O.A. C.T.C., Zob, The Kryptonite Sparks şi Amnesia.
 
Detalii despre trupele prezente pe Plaja Modern
 
15 august
 
Adrian Despot susține că povestea Vița de Vie începe ca „a oricărei trupe, o gașcă de prieteni care, în timpul liber, în loc să meargă la fotbal, mergea la sala de repetiții”. Astfel, în 1996, Adrian Ordean primește gașca de prieteni în studioul său, le înregistrează primul demo și îi botează „Vița de Vie”. Din acel moment, încep să ia naștere hit-uri precum „Basul și cu toba mare”, „Vino la mine”.
 
Șuie Paparude s-a format în 1993, având inițial cinci membri și abordând stilul alternative-new-wave. Un an mai târziu, trupa rămâne în componența de doi: Michi (clape) și Dobrică (bas). În 1995, li se alătură DJ Vasile și scot împreună primul album, „Șuie Paparude”, cu piese care au marcat începuturile muzicii electronice în România.
 
Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din Romania, a fost înființată în 1999, din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. De-a lungul timpului, au susținut zeci de concerte, la toate festivalurile importante din țară. Băieții din Coma se pot mândri că au cântat în deschiderea unor trupe precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Soulfy, Ignite.
 
Cu patru albume la activ, ultimul fiind proaspăt scos din studio, trupa E.M.I.L. este formată din Sorin (voce), Stoi (chitară), Gabi (chitară), Barbu (bas) și Piți (tobe).
 
Flesh Rodeo este o trupă bucureșteană de alternative metal, formată în 2010. Până în prezent, formația a susținut peste 60 de concerte alături de nume precum Alternativ Quartet, Luna Amară, Breathelast, White Walls, Coma, Point Blank sau Smallman, participând în cadrul festivalurilor B'estfest și Rockstadt Extreme Fest.
 
Theo, Radu, Laur, Mihai, Sorin , Adelin, Sorin și Cristi sunt cei opt prieteni care formează Basska, o trupă nouă și efervescentă pe care, încă de la primele concerte, majoritatea publicului a încadrat-o într-un gen sau altul, dub, reggae sau urban. După ultimul an de concerte, Basska a ajuns să însemne toate aceste genuri, deși ei preferă să spună despre muzica lor că este „music with soul” și atât.
 
16 august
 
Încă de la jumătatea anilor 90, Zdob și Zdub combină hardcore-ul și folclorul moldovenesco-românesc într-un mod unic și spectaculos, cu accente de hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk, cu un sound urban. Deși sunt originari din Moldova, creativitatea lor i-a dus pe cele mai bune scene ale Europei. De-a lungul anilor, au cântat în deschiderea unor formații cu renume.
 
Povestea R.O.A. începe cam așa: doi prieteni, Bogdan Popoiag (Unu’) și Cezar Stănciulescu (Junkyard, ex-Șuie Paparude) fondează Rise of Artificial (R.O.A.), în noiembrie 2010. Primul single, „Ne place”, ajunge instant în topurile muzicale și devine „cel mai difuzat cântec din fm-ul românesc”.
 
C.T.C. este una dintre cele mai iubite trupe hip-hop din underground-ul românesc. A fost înființată în 1999 de Vlad Dobrescu, DOC și Deliric, care, la scurt timp după, au pus bazele label-ului independent Facem Records, unde au produs pentru Cedry2k, Nwanda, Carbon, Dj Sauce, Grigo, Sez și mulți alți prieteni.

După cinci ani de schimbări de nume și componență, Moșu, Vlad, Lonți și Forrest și-au spus simplu ZOB și au început să lanseze album după album. Punkeri la origine, cei patru prieteni se pot mândri că au deschis concertele unor artiști  străini precum Dio sau Billy Idol.
 
Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eterogenă de hard-rock, alternativ, funk, avant-prog și pop-rock. În vara lui 2013 își lanseaza primul EP și îl promovează la festivaluri cum ar fi Rock'n'Iași unde au obținut premiul I.
 
Trupa constănțeană Amnesia, lansată în 2013, este formată din Dany (solist vocal), Alex (chitară solo), Miță (chitară ritm), Azo (chitară bas) şi Sorin (tobe). Stilurile definitorii ale aceste trupe sunt indie-rock, post-punk, alternative rock. Sunt pentru al doilea an la Zilele Prieteniei Bergenbier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii