Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Muzeele Vaticanului 3D", în exclusivitate la Cinema Cityplex Constanţa

ro

19 Nov, 2014 14:31 1451 Marime text
În perioada 22 noiembrie 2014 şi 11 ianuarie 2015, timp de opt săptămâni, constănţenii sunt invitaţi într-o extraordinară călătorie virtuală în 3D, în care vor descoperi operele de artă ale Muzeelor Vaticanului şi Capela Sixtină, capodopere ale umanității. Evenimentul va avea loc în Cityplex Tomis Mall, sâmbăta şi duminica, de la orele 13.15 şi 17.30.
Această importantă producţie a fost filmată în doar patru luni de profesionişti italieni, care au parcurs 3.000 de kilometri de coridoare şi camere. Proiectul a beneficiat de tehnologie de filmare digitală tridimensională de ultimă generație. Cu o abordare emoţionantă, documentarul “Muzeele Vaticanului 3D" arată frumuseţea unor opere de artă extraordinare, precum Școala din Atena de Raffaello, maiestuoasele fresce ale lui Michelangelo din Capela Sixtină, inclusiv crearea lui Adam şi Judecata, alături de alte lucrări de Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto, Caravaggio, precum şi de artişti mai aproape de timpul nostru, precum  Van Gogh, Chagall, Dali şi Fontana.
Profesorii coordonatori cu grupuri de elevi şi studenţi vor beneficia de oferte speciale şi gratuităţi în funcţie de mărimea grupului, au anunţat organizatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii