Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert extraordinar de blues, la Constanţa, cu un invitat din SUA

ro

02 Mar, 2016 12:42 2639 Marime text
 
Luna martie vine cu o propunere muzicală romantică. Amethyst Club, din Constanța, îi invită pe constănţeni să petreacă o seară relaxantă, într-o  companie selectă, la un extraordinar concert de blues.

Amethyst Club prezintă evenimentul „Original Blues from USA”, cu un invitat cu adevărat special, Dean Bowman, concertul reunind o distribuție de înaltă clasă: Roxana Stroe (chitară, voce), Corneliu Stroe (tobe) şi Tibi Duțu (bass).

Evenimentul este programat sâmbătă, pe 5 martie. Amethyst Club se află pe bulevardul Mamaia, în clădirea Millenium Business Center. Cei care doresc să participe pot face rezervări la numărul 0241487317 sau direct la Recepția Hotelului Millenium. Un bilet costă 30 de lei. 

Distribuţie de zile mari...

Dean Bowman

Caracterizat de către London Guardian ca „sentimental, carismatic și genial din punct de vedere technic…un Star”, Dean Bowman este renumit pe plan internațional pentru tonul său vibrator și un falsetto ce te atinge la inimă… Descrierile sale nu se opresc aici, fiind numit un mentalist vocal, un poet al tonurilor, un cântăreț avant-garde de gospel și de jazz, cu sufletul unui rocker.

Dean Bowman a fost în turnee cu Kelvyn Bell, Steve Coleman, Charlie Hunter, D.D. Jackson, MeShell Ndegeocello, Scofield și Reggie Workman și mulți alții, dar și cu propriile sale trupe.

Corneliu Stroe
Corneliu Stroe s-a născut în Bucureşti, este un baterist şi percuţionist de jazz & blues. De-a lungul carierei, a activat în mai multe trupe şi a avut colaborări cu Ettiene Brunet (Franţa), Jurg Solohturnmann (Elveţia), Martin Verborg (Germania), Dean Bowman (SUA), Clay Windham (SUA), Harry Tavitian, Johnny Răducanu, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă, Direcţia 5, Pasărea Colibri.

Roxana Stroe

Roxana Stroe este fiica celebrului baterist de jazz Corneliu Stroe. Cântă la chitară de la vârstă de 13 ani, descoperind muzica cu formaţii precum Beatles, Credence Clearwater Revival, Rolling Stones. A fost influenţată de A.G Weinberger, care a susţinut-o foarte mult.

În 2005, a devenit membră titulară în formaţia Mike & the Blue Spirits, cu care a scos albumul „Capra Vecinului”. Tot în 2005, a înregistrat cu trupa Blue Spirits piesa „Prins în Trafic”, ce se află pe albumul „Romanian Tribute to Jimi Hendrix”. În momentul de faţă face parte din trupa Foxy Lady Band. În această iarnă va înregistra în studio un album care va fi lansat în vara anului viitor.  

Tibi Duţu

Tibi Duţu s-a născut în Constanţa. A făcut parte, începând cu anul 1981, ca basist, din mai multe formaţii precum Stress, Creston, Euxin, Sound'n'Vision, Maddriven, Balkanamera Band.

La ora actuală este basistul trupei de heavy metal Dinfier şi trupei de rock progresiv simfonic Sound'n'Vision, prospăt reunită într-o nouă formulă.Totodată, participa ca invitat la numeroase concerte de blues şi jazz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii