Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Venituri din proiecte europene şi două salarii Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Panait Anghel (documente)

ro

06 Jul, 2015 00:00 3408 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate. În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere pe anul 2014 a consilierului judeţean social-democrat Panait Anghel.
 
Potrivit declaraţiei de avere, Panait Anghel deţine două locuinţe: un apartament dobândit în 2014 de soţia sa, printr-un credit ipotecar, consilierul având o cotă parte de 50%, şi un imobil moştenit (3/8 cotă parte), în 1994, în suprafaţă de 86 de metri pătraţi, al cărui titular este însă Dumitru Anghel, tatăl său. Şi anul trecut, declara tot două imobile, însă era vorba despre un apartament dobândit în 1996 printr-un „contract de vânzare-cumpărare partaj“ pe numele lui Panait Anghel, în suprafaţă de 37,40 mp.

La capitolul „bunuri mobile“, în declaraţia de avere a consilierului figurează un autoturism Audi (fabricat în 2007). În declaraţia depusă anul trecut, acesta menţiona că, în anul fiscal anterior (2013), a vândut două autoturisme, ambele contra sumei de 44.000 de lei, şi un apartament de 182.000 de lei, acesta din urmă fiind menţionat şi în declaraţia depusă anul acesta, data înstrăinării fiind 14 mai 2014.

Împrumut în nume personal

Referitor la plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, consilierul judeţean l-a împrumutat cu suma de 6.500 de lei pe Dumitru Anghel. La capitolul „Datorii“, mai este consemnat un împrumut contractat în 2008, de la Banca Transilvania, în valoare de 23.000 de lei, şi alte două, contractate în anul 2014, de la Raiffeisen Bank, unul în sumă de 60.200 de euro, scadent în anul 2033, şi altul de 67.751 de lei.

Soţia, salariată la SPIT

Cât despre veniturile consilierului judeţean şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal, Panait Anghel figurează în declaraţia de avere cu doar două salarii. Spunem doar două salarii întrucât, în anii trecuţi, consilierul Panait Anghel primea remuneraţie şi de la Telegraf Advertising, şi de la Fundaţia „Gaudeamus“, şi de la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir“. Concret, el a realizat în ultimul an fiscal un venit de 48.907 lei, salariu de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, şi unul de 90.176 de lei, de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, acolo unde ocupă funcţia de director. Acestor salarii li se adaugă şi indemnizaţia de 8.711 lei, în calitate de consilier judeţean. Soţia sa apare în declaraţia de avere cu un salariu în valoare de 38.984 de lei de la SPIT Constanţa. De asemenea, Panait Anghel declară şi un venit de 1.715 lei din cedarea folosinţei bunurilor - un apartament închiriat, precum şi alocaţiile celor doi copii minori, a câte 504 lei fiecare, dar şi 39 de lei obţinuţi de soţia sa din distribuţia unor produse Forever Living. Faţă de documentul depus anul trecut, Panait Anghel declară că a mai obţinut şi suma de 700 de lei în urma unui program POSDRU - 174/1.3/S/149/155.

Membru al Tensor Society din Japonia

Potrivit declaraţiei de interese, Panait Anghel este membru de sindicat în structura Universităţii „Ovidius“ Constanţa. De asemenea, social-democratul este membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, dar şi al Societăţii Ştiinţifice de Management din România. Nu în ultimul rând, aşa cum se arată în declaraţia de interese, Anghel este şi membru al Tensor Society din Japonia.

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului PSD Panait Anghel.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii