Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mulţime de terenuri şi clădiri. Averea consilierului local de la Medgidia Dănuţ Cotîrlă, cel neindemnizat (documente)

ro

08 Mar, 2016 00:00 5741 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Consilierul local Dănuţ Dumitru Cotîrlă este un fost candidat la Primăria Medgidia, în 2004, din partea PUR, şi, în prezent, un prosper om de afaceri. În 2012, a candidat din nou la funcţia de primar al municipiului Medgidia, de la UNPR.
 
În declaraţia de avere depusă la început de mandat, în iulie 2012, Dănuţ Cotîrlă menţionează că este director la SC Laughserv Construct SRL Medgidia. Acesta declară, de asemenea, că deţine mai multe terenuri intravilane în Medgidia, dar şi în Costineşti şi în judeţul Neamţ. Astfel, Cotîrlă a acumulat, începând cu 1998, nu mai puţin de şase terenuri intravilane la Medgidia, totalizând 13.353,49 de metri pătraţi de terenuri intravilane şi alte 1,5 hectare de teren intravilan, dobândite prin cumpărare, schimb sau moştenire. Alţi 848 de metri pătraţi de teren intravilan au fost cumpăraţi în 2008, la Ceahlău, judeţul Neamţ, în acelaşi an cumpărând şi 470 de metri pătraţi la Costineşti.
 
În ceea ce priveşte clădirile, Cotîrlă are, din 2010, un spaţiu comercial/de producţie de --,65 de metri pătraţi, la Medgidia. Mai are, de asemenea, două case de vacanţă, una la Ceahlău, de 177,75 mp, construită în 2008, şi alta la Costineşti, din 2010, construită în 2010. Averea sa este completată de două case de locuit, una de 693 de metri pătraţi, construită în 2009, şi alta moştenită în 2000, ambele situate în Medgidia. Acestora li se adaugă şi două apartamente, în Medgidia. Unul de 65,8 mp, cumpărat în 2006, şi altul de 36,6 mp, în Constanţa, cu „contract de întreţinere“.
 
Cotîrlă nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubrica „Active financiare“ era goală în 2012, la fel ca şi cea a datoriilor.
 
În ceea ce priveşte veniturile din anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, acesta menţiona ca a încasat acelaşi venit ca şi soţia sa - 16.080 de lei, reprezentând salariul obţinut de la SC Laughserv Construct SRL.
 
În declaraţia de interese, Cotârlă nu declară decât calitatea de preşedinte al filialei Medgidia a UNPR.
 
Din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, reiese că avuţia lui Cotîrlă a sporit considerabil. Acesta avea, în anul fiscal anterior depunerii documentului, nu mai puţin de 12 terenuri. Sunt menţionate şi două terenuri noi, dar care apar ca fiind dobândite în 2000, respectiv 2008. În Albeşti, acesta spune că are, din anul 2001, 4.857 de hectare, moştenite. Şi la Tuzla are, din 2008, un teren de origine şi suprafaţă necunoscute - 1,21 (probabil hectare), de asemenea moştenit. Acestora li se adaugă un teren agricol de 35.300 de metri pătraţi, cumpărat.
 
Nici veniturile nu s-au modificat considerabil. Atât alesul local, cât şi soţia sa au avut, în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, un venit salarial de 16.080 de lei de la Laughserv Construct SRL Medgidia. Acesta nu a menţionat în declaraţia de avere cuantumul indemnizaţiei de ales local, iar declaraţia de interese conţine aceeaşi informaţie.
 
Citind declaraţiile de avere ale „bietului“ Dănuţ Cotîrlă, nu putem să nu ne întrebăm cu ce venituri întreţine toate aceste proprietăţi pe care le are şi, mai ales, cu ce le-a putut realiza.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local, precum şi raportul de mandat pe anul 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii