Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interese de consilier local la Medgidia. Aurelian Arsene a încheiat contracte cu primăria unde lucrează soţia (documente)

ro

01 Mar, 2016 00:00 3296 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
Consilierul local Aurelian Arsene, născut în ianuarie 1962, este căsătorit şi are un copil. Este inginer operare la CNE Cernavodă, Serviciul Securitatea Muncii si PSI. În 1986, a absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, iar în 2003, Universitatea „Ovidius“, Facultatea de Inginerie Mecanică - Colegiul de Automobile.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate pe 30 iulie în 2012, la început de mandat, Aurelian Arsene avea, din 2010, un teren intravilan la Medgidia, de 300 de metri pătraţi, moştenit. În ceea ce priveşte clădirile, acesta are un apartament de 84 de metri pătraţi în Medgidia, din 1992, şi o casă, moştenită în 2010, de 70 de metri pătraţi. Avea două autoturisme - o Dacia Duster, din 2010, şi un Fiat, din 2006.
 
Aurelian Arsene nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubrica „Active financiare“ este goală în declaraţia din 2012, la fel ca şi cea a datoriilor.
 
În ceea ce priveşte veniturile, acesta încasase în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere 59.209 (probabil lei) ca inginer la CNE Cernavodă şi 6.360 de lei - indemnizaţia de consilier. Soţia sa, ca director în cadrul Primăriei Medgidia, încasase 21.600 de lei, iar în calitate de consilier vocaţional la Fundaţia World Vision Romania - 10.800 de lei.
 
În declaraţia de interese, Aurelian Arsene menţiona că este unic asociat la General Safety Service SRL. De asemenea, acesta face parte din Sindicatul SLEN 90 şi menţiona şi calitatea de membru în Biroul Permanent Local al PP-DD Medgidia. Potrivit aceluiaşi document, Arsene a avut, în perioada ianuarie 2012 - iulie 2012, contracte pentru prestări servicii, câştigate prin selecţie de oferte, cu SC Edilprest SRL Peştera, Consiliul Local Peştera, Primăria Mircea Vodă şi Consiliul Local Aliman, pentru sume cuprinse între 4.800 de lei şi 24.000 de lei.
 
În cea mai recentă declaraţie depusă, cea completată în aprilie 2015, Arsene declara acelaşi teren intravilan şi locuinţe şi aceleaşi autoturisme. A apărut, în schimb, un depozit bancar, deschis în 2015, cu o valoare de 1.500 de lei. În ceea ce priveşte veniturile, acesta a încasat un salariu de 63.600 de lei de la CNE Cernavodă, ca şef atelier, în timp ce soţia sa, secretar la Mircea Vodă, a avut venituri de 21.588 de lei. Se adaugă şi suma de 7.932 de lei, indemnizaţia de consilier local.
 
În declaraţia de interese, declară că este unic asociat al aceleiaşi firme, dar s-a afiliat altui sindicat - Operator CNE Cernavodă.
 
În ceea ce priveşte contractele de prestări servicii, acestea au fost încheiate prin achiziţie directă cu SC Gospodărie Comunală Peştera, Comuna Aliman, SC Edilprest, Consiliul Local Seimeni, SC Rural Salubritate Mircea Vodă şi Primăria Mircea Vodă, pentru sume cuprinse între 24.000 şi 4.800 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii