Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectul experienţei politice… în doctrine diferite Consilierul PSD Gabriel Candindatu, loc de muncă la CN APMC? (document)

ro

20 Feb, 2016 00:00 2948 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie 2015, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
După „testarea“ vieţii de partid în mai multe formaţiuni politice (fost membru al PNŢCD, al PRM, al PNG, al PPDD), Gabriel Candindatu se poate lăuda acum şi cu experienţa din administraţia publică locală. Din vara anului 2012, acesta este deţinătorul unui mandat de consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, oportunitate oferită de poziţionarea pe un loc eligibil a listei depuse de PPDD pentru CLM Constanţa.
 
În toamna aceluiaşi an, Gabriel Candindatu a aspirat şi la mandatul de senator în Colegiul 1, însă norocul nu i-a surâs, aşa că a rămas în CLM Constanţa, reprezentant de bază al PPDD. Asta până când şansa oferită de OUG nr. 55/2014, cea care a legalizat pentru scurt timp migraţia politică, nu putea fi „ratată“ de Candindatu, care s-a reorientat, în prezent fiind consilier local din partea PSD.
 
Analizând declaraţiile de avere din ultimii doi ani (2014 şi 2015), se poate constata cu uşurinţă că „plimbările“ de la un partid la altul nu i-au adus beneficii financiare sau patrimoniale. Rezumând, averea consilierului PSD constă într-un teren agricol de 13 ha în Cogealac, un apartament în Constanţa, o casă şi un spaţiu de producţie în comuna Cogealac şi un autoturism Ford Escort, fabricat în anul 1988. Din punct de vedere financiar, veniturile familiei Candindatu în anul fiscal 2013 au fost de 12.000 de lei şi 3.000 de euro, iar un an mai târziu, au ajuns la 57.400 de lei, sumă la care s-au adăugat 3.000 de euro, din închirierea terenului unei firme de eoliene. Asta pentru că, între timp, Gabriel Candindatu a obţinut funcţia de administrator imobile în cadrul CN APM Constanţa, de unde a încasat 36.000 de lei net.
 
Trecerea de la PPDD la PSD Constanţa nu i-a adus nici măcar o promovare politică. Am putea spune că, dimpotrivă, plecarea de la PPDD Constanţa (unde avea funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene) l-a adus la statutul de simplu membru al filialei municipale a PSD Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ sunt disponibile declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii