Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două automobile Mercedes şi o ambarcaţiune Jeanneau Averea şi interesele consilierului judeţean Adrian Doru Sponte (documente)

ro

20 Jun, 2015 00:00 3598 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au început, conform literei legii, să fie încărcate declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor judeţeni, pentru anul fiscal încheiat. În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere completată în anul 2015 de Adrian Doru Sponte, consilier judeţean din partea PNL (fost PDL).
 
Consilierul democrat-liberal Adrian Doru Sponte deţine un teren de 500 mp, cumpărat în anul 2013, în Năvodari, suprafaţă pe care, în declaraţiile anterioare, o menţiona ca fiindu-i încredinţată în concesiune încă din anul 2003. Tot în oraşul Năvodari, alesul judeţean deţine şi un apartament în suprafaţă de 76 mp, achiziţionat, de asemenea, în 2013. În acelaşi document, completat pe 12 iunie 2015, consilierul judeţean menţionează şi că deţine două autoturisme Mercedes, fabricate în 2001, respectiv 2009, o ambarcaţiune Jeanneau (2008), precum şi o remorcă (peridoc) Umbra Rimorchi, din 2008.

În declaraţia de avere mai sunt menţionate două depozite bancare sau echivalente, unul în sumă de 16.423,44 de lei şi altul de 5.132,33 de euro. De asemenea, Sponte are în bancă şi un cont curent sau echivalent deschis în 2012, având un sold de 5.457.58 de lei. În declaraţia completată anterior, acesta menţiona însă două astfel de conturi, dintre care unul deschis în 2011, cu un sold la zi de 30 de lei.
Sponte nu deţine bijuterii, cadouri sau obiecte de artă şi nu are nici datorii. Potrivit declaraţiei de avere, el a câştigat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, doar 7.871 de lei ca director comercial al SC Sagena Design SRL şi 8.146 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean. Faţă de veniturile declarate anul trecut, acesta a mai câştigat în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere şi suma de 200 de lei din activităţi independente de la Biroul de Mediator Sponte Adrian Doru.

La capitolul interese, a notat faptul că deţine 2.568 de acţiuni la SC Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, reprezentând 359,52 de lei, precum şi calitatea de director comercial la Sagena Design SRL. De dată recentă este şi informaţia potrivit căreia deţine calitatea de membru în carul Asociaţiei „Uniunea Naţională a Mediatorilor din România“. De asemenea, el menţionează şi funcţiile din PNL: vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa şi copreşedinte al PNL Năvodari, anterior având funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Local Năvodari.

În secţiunea „Documente“, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean Adrian Doru Sponte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii