Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Nicoleta Bercaru (PSD), patru maşini şi patru credite bancare de achitat (document)

ro

19 Aug, 2016 00:00 7527 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noile apariţii în CJC se numără şi consilierul judeţean PSD Nicoleta Bercaru, director al  Școlii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din municipiul Constanţa.
 
Anul trecut, aceasta a aspirat, fără succes, la ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa, iar din vara acestui an, ca urmare a renunţării la mandatul de consilier judeţean din partea PSD a lui Daniel Georgescu, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN), va activa în cadrul CJC.
 
Potrivit declaraţiei de avere, aceasta deţine două apartamente situate în municipiul Constanţa, dobândite prin credit ipotecar, şi un „garaj plin“, în care sunt parcate patru autoturisme - Chevrolet Spark (an de fabricaţie 2010), Volkswagen Transporter (an de fabricaţie 2007), Volkswagen Golf (an de fabricaţie 1999) şi Volkswagen Beetle (an de fabricaţie 1999).
 
Totodată, consilierul judeţean PSD are patru credite bancare de lichidat, toate contractate de la aceeaşi bancă şi însumând 10.305 euro şi 221.432 de lei. Ultimul credit bancar a fost contractat în acest an, este în valoare de 41.500 de lei şi are ca termen scadent anul 2021. Datorii semnificative la bănci, în contextul în care veniturile realizate de familie în anul fiscal precedent au fost de numai 65.023 de lei.
 
În ceea ce priveşte „preocupările“ consilierului  judeţean PSD, declaraţia de interese ne arată că este asociat şi administrator la SC Afortunado Place SRL. De asemenea, Nicoleta Bercaru este membru fondator al Asociaţiei nonprofit „Femeia Schimbă Lumea“. Chiar dacă liderii social-democraţi de la malul mării au promovat-o în Consiliul Judeţean Constanţa, în cadrul formaţiunii politice, Nicoleta Bercaru este un simplu membru de partid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii