Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează aleşii în CJ Constanţa Marian Iordache (PNL) şi-a „extins“ averea şi în Bucureşti (document)

ro

18 Jul, 2016 00:00 3967 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), mulţi dintre actualii aleşi fiind la prima „experienţă“ de acest gen. Deşi a trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), nici la această dată pe site-ul instituţiei nu au fost postate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale tuturor aleşilor.
 
Printre excepţii se regăseşte şi consilierul judeţean PNL Marian Iordache. După opt ani la cârma Primăriei Medgidia, liberalul a decis să „testeze“ şi stilul de lucru din cadrul CJC. Cum era şi firesc, pe lângă bagajul de cunoştinţe şi experienţa căpătate în administraţia publică locală din ipostaza de primar, este bine de ştiut şi cu ce avuţie vine consilierul judeţean PNL la început de mandat. 
 
Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC, avuţia lui Marian Iordache cuprinde: un teren agricol în satul Viişoara, două terenuri intravilane în Medgidia şi la Bucureşti, două apartamente în Medgidia şi în capitală, iar deplasările le efectuează la volanul unui autoturism Fiat, fabricat în anul 2004.
 
Din anul 2007, consilierul judeţean PNL este dator unei bănci, căreia, până în anul 2031, trebuie să-i returneze 70.844 de franci elveţieni. Asta în contextul în care, în anul fiscal 2015, veniturile realizate de familia Iordache au fost de 97.133 de lei.
 
Potrivit declaraţiei de interese, în „timpul liber“, consilierul judeţean PNL activează, fără a fi retribuit, ca membru în trei asociaţii - Asociaţia „Pro Medgidia“, Asociaţia „Crucea Roşie“ şi Asociaţia „Haralambie Teodoru“. Totodată, Marian Iordache este membru inactiv al Asociaţiei de Mediere Constanţa. Membru PNL cu ştate vechi în partid, acesta are cumul de funcţii. Iordache este preşedinte al filialei PNL Medgidia, dar şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii