Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează aleşii din CJ Constanţa 2016, anul de scadenţe pentru consilierul PNL Aurel Boroianu (document)

ro

08 Jul, 2016 00:00 3362 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), mulţi dintre actualii aleşi fiind la prima „experienţă” de acest gen. Deşi a trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), nici la această dată pe site-ul instituţiei nu au fost postate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale noilor aleşi. Două excepţii am constatat - Daniel Turcu şi Aurel Boroianu -, ambii aflaţi la primul mandat de consilier judeţean.
 
Aşadar, printre noii aleşi se regăseşte şi liberalul Aurel Robert Boroianu. Pentru a vedea dacă, în timp, a fi consilier judeţean în CJ Constanţa influenţează favorabil sau nu evoluţia averilor personale, considerăm că e bine de ştiut cu ce avuţie debutează fiecare.
Aşadar, averea consilierului judeţean PNL Aurel Robert Boroianu cuprinde două terenuri intravilane în Constanţa şi Ovidiu, două case de locuit în aceleaşi localităţi şi un autoturism Renault Twingo C06, fabricat în anul 2002.

Consilierul judeţean PNL şi soţia sa au acţiuni sau părţi sociale în patru firme - Gepeto Impex SA, Gepeto Com SRL (conform declaraţiei de avere, aceasta este în dizolvare), Hi-Top SRL (lichidare) şi Adam’s Consulting SRL. De asemenea, potrivit aceluiaşi document, soţia consilierului Boroianu a acordat un împrumut în valoare de 46.255 de lei către SC Adam’s Consulting SRL.

Finanţele şi interesele consilierului Boroianu

Proaspătul ales judeţean îşi începe mandatul şi cu datorii. Două debite ar trebui să fie lichidate în acest an. Primul este în valoare de 485.000 de franci elveţieni şi trebuie achitat de soţia consilierului PNL către o bancă. Celălalt este în valoare de 40.000 de euro, către o persoană fizică, şi va trebui onorat chiar de Aurel Boroianu. 
 
Acestora li se adaugă alte două credite bancare, a căror valoare nu este specificată, făcute de către SC Gepeto Impex SA, dar garantate de soţii Boroianu, şi care au ca termen scadent anul 2018, respectiv 2020.
Totodată, în septembrie 2015, Boroianu a efectuat o vânzare, cel mai probabil a uneia dintre case, pe care a încasat 70.000 de euro.
 
Conform declaraţiei de avere, veniturile familiei Boroianu în anul fiscal 2015 au fost de 781.348,81 de lei, din care cea mai mare parte - 673.346,81 de lei - a provenit din restituirea împrumutului de creditare a societăţii Gepeto Impex SA.
 
În ceea ce priveşte interesele consilierului judeţean Aurel Boroianu, din declaraţia destinată acestui capitol aflăm că este persoană fizică autorizată, acţionar la SC Gepeto Impex SA şi asociat la SC Gepeto Com SRL şi Hi-Top SRL. Pe linie de partid, Boroianu este prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale PNL Constanţa şi vicepreşedinte al filialei judeţene a partidului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii