Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere deţine consilierul Daniela Daniel de la Medgidia (documente)

ro

09 Mar, 2016 00:00 3858 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Consilierul local Daniela Daniel, născută în noiembrie 1954, este de profesie medic stomatolog. De altfel, Daniela Daniel deţine, la Medgidia, şi un cabinet stomatologic individual. Mai mult, aceasta a fost vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) între 2004 şi 2007. În mandatul 2007-2011, a fost membru al CMD în delegaţia de la Bucureşti. Daniela Daniel a fost distinsă în anul 2006 cu o diplomă de excelenţă oferită de Fundaţia „Brătianu“. În 1979, ea a absolvit Facultatea de Stomatologie „Carol Davilla“.
 
Pe plan politic, Daniela Daniel nu este doar consilier în cadrul Consiliului Local Medgidia, ci şi vicepreşedintele PNL, filiala Medgidia.

În declaraţia de avere depusă la început de mandat, în iunie 2012, Daniela Daniel menţionează că deţine un autoturism Peugeot, fabricat în anul 2007, dobândit prin cumpărare. Aceasta declară, de asemenea, o serie de datorii către bănci. Astfel, Daniela Daniel a contractat de la Volksbank, în 2008, un credit în valoare de 70.000 de franci elveţieni, scadent în anul 2033. Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, Daniela Daniel are, în acest an, scadenţa unui credit în valoare de 40.000 de lei, contractat în anul 2011, de la Raiffeisen Bank.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Daniela Daniel menţiona, în declaraţia depusă în anul 2012, încasări de 70.375 de lei, de la cabinetul stomatologic pe care îl deţine în oraşul Medgidia. Totodată, menţiona şi suma de 9.600 de lei, provenită dintr-un contract de închiriere a unui apartament din Constanţa.
 
Daniela Daniel nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubricile „Active financiare“, „Terenuri“ şi „Clădiri“ erau goale în 2012.
 
În declaraţia de interese din 2012, Daniela Daniel menţiona că este preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Medgidia şi membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale „Lucian Grigorescu“.
 
Din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în septembrie 2015, reiese că avuţia consilierului de profesie medic stomatolog a crescut. La capitolul terenuri, este menţionat  un teren intravilan, dobândit prin cumpărare chiar în anul 2015, cu o suprafaţă de 270 de metri pătraţi. Şi la capitolul clădiri există schimbări. Dacă la începutul mandatului, în vara anului 2012, consiliera PNL declara că nu  deţine niciun imobil, în 2015, lucrurile s-au schimbat. Daniela Daniel şi-a dat seama că are totuşi în posesie două clădiri: un apartament de 63,08 metri pătraţi, dobândit prin cumpărare în anul 2000, dar nedeclarat în 2012. Într-o altă clădire deţinută de consiliera liberală funcţionează un cabinet stomatologic, cu o suprafaţă de 17 metri pătraţi, imobil obţinut tot prin cumpărare.  
 
La capitolul autoturisme, nu s-a schimbat nimic. Potrivit declaraţiei de avere din 2015, Daniela Daniel conduce şi acum autoturismul Peugeot fabricat în anul 2007, pe care l-a declarat şi în anul 2012.
 
Deşi poate părea paradoxal, dacă averea consilierei a crescut, au crescut şi datoriile. Conform declaraţiei de avere, aceasta a rămas cu un credit la Volksbank, contractat în anul 2008 şi scadent în 2033, în valoare de 70.000 de franci elveţieni. La aceeaşi bancă, consiliera locală liberală mai are deschis un credit, contractat în 2014 şi scadent în anul 2019, în valoare de 97.700 de lei. De asemenea, Daniela Daniel mai deţine un credit, în valoare de 35.000 de lei, contractat de la Banca Transilvania tot în 2014 şi scadent în 2019.
 
La capitolul venituri realizate în anul fiscal anterior, Daniela Daniel a precizat că a obţinut 56.839 de lei de la cabinetul stomatologic pe care îl deţine în oraşul Medgidia. De altfel, faţă de 2012, consiliera liberală avea, în 2015, o sursă de venit în plus: pensia sa, însumând  8.682 de lei încasaţi în anul anterior depunerii declaraţiei de avere. O altă sursă de venit pentru Daniela Daniel este chiar salariul de consilier local, în valoare anuală de 10.022 de lei.
 
Conform celei mai recente declaraţii de interese, din luna mai 2015, Daniela Daniel deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei Medgidia din cadrul PNL Medgidia, pe lângă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei locale. Daniela Daniel a păstrat în continuare funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Medgidia şi de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale „Lucian Grigorescu“.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii