Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele fostei lidere a femeilor liberale din Constanţa, consilierul judeţean Doina Carp (documente)

ro

10 Jul, 2015 00:00 3985 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere pe anul 2014 a consilierului judeţean liberal Doina Eufrosina Carp (aleasă pe listele USL). Conform documentului, liberala deţine, alături de sora sa, Carmen Caragea, un teren intravilan în Năvodari, în suprafaţă de 2.000 mp, dobândit prin moştenire de la părinţi. Consilierul judeţean PNL deţine încă un teren intravilan, în suprafaţă de 1.700 mp, tot în Mamaia Sat, dobândit în perioada 1996 - 2010. Nu în ultimul rând, Doina Carp a trecut în declaraţia de avere, la rubrica „Terenuri“, un teren agricol în suprafaţă de 5,5 ha, situat în Năvodari - Mamaia Sat, dobândit prin moştenire de la părinţi, unde apare, din nou, în calitate de coproprietar alături de Carmen Caragea.

Consilierul liberal deţine un apartament în suprafaţă de 65 mp, în Constanţa, cumpărat în 1983, dar şi o casă de 100 mp, moştenită de la părinţi, coproprietar alături de sora sa. La capitolul „Bunuri mobile“, în declaraţia de avere a consilierului judeţean figurează un autoturism Ford Fiesta, fabricat în 2012. Referitor la activele financiare, Doina Carp a trecut în declaraţia de avere nu mai puţin de patru conturi, deşi, anul trecut, avea menţionat şi un cont deschis în 2005, la BRD, a cărui valoare era atunci de 30.000 de lei. În prezent, la aceeaşi instituţie bancară sunt stipulate două conturi, un depozit de 50 de euro (2.450 de euro, anterior), deschis în anul 2014, şi încă unul, deschis în 2013, de 71.000 de lei, care însă nu fusese menţionat anterior. Mai are un depozit de 7.000 de dolari (anterior, 6.000), la Bancpost. Acestora li se adaugă un cont curent deschis în 2014, la ING, a cărui valoare la zi este de 6.200 de lei. Consilierul liberal nu mai are datorii, deşi în declaraţia de anul trecut menţiona un debit. Era vorba despre un credit contractat în 2013 la Marfin Bank Constanţa, în valoare de 1.200 de euro, scadent în 2015.

Venituri şi interese

La capitolul legat de veniturile declarantului şi ale membrilor săi de familie realizate în ultimul an fiscal încheiat, Doina Eufrosina Carp a menţionat: un salariu rezultat dintr-un contract pe perioadă nedeterminată, de 169.683 (monedă neprecizată, cel mai probabil lei), câştigat de la Universitatea Maritimă Constanţa, precum şi îndemnizaţia de 8.711 (probabil lei), în calitate de consilier judeţean. Anul trecut, Eufrosina Carp menţiona şi un venit de 9.934 de lei, realizat ca „formator matematici“ în cadrul societăţii Softwin SRL, venit care nu a mai fost realizat de aceasta şi în anul fiscal anterior. În acelaşi document de anul trecut, alesul judeţean menţiona şi venitul fiicei - 16.004 (monedă neprecizată) - în calitate de consilier în cadrul Senatului României. Nici această informaţie nu mai este de actualitate.
În declaraţia de interese, depusă, ca şi cea de avere, la începutul lunii iunie, Doina Carp a menţionat calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal. Până anul trecut, aceasta a ocupat funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Constanţa a Femeilor Liberale, funcţie care în prezent este ocupată de primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii