Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat împreună cu soţia în Ministerul Transporturilor Averea şi interesele lui Eugen Marin, membru în CA-ul Aeroportului Mihail Kogălniceanu (documente)

ro

06 Nov, 2015 00:00 3503 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

După ce în ediţiile trecute v-am prezentat averile directorilor din cadrul Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK), în ediţia de astăzi, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea lui Eugen Marin, membru al Consiliului de Administraţie al aeroportului.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată în iunie 2015, Eugen Marin deţine în total 3,5 hectare de teren în comunele Ziduri şi Boldu din judeţul Buzău, moştenite în 1995. În 2010, a cumpărat, în satul Ghimpaţi din judeţul Dâmboviţa, 1.400 de metri pătraţi de teren agricol.
 
Tot în 1995, a primit moştenire şi un apartament de 60 de metri pătraţi în Bucureşti, iar în 2006 a cumpărat un alt apartament în capitală, de 50 de metri pătraţi.
De asemenea, acesta are şi un autoturism Ford Focus, fabricat în 2008, cu menţiunea că a fost achiziţionat printr-un contract de vânzare-cumpărare, beneficiind de despăgubire contravaloare autoturism în conformitate cu OUG 156/2007 aprobată prin Legea 232/2006 a persoanelor fizice care au depozite la CEC.
 
Eugen Marin, membru al CA-ului AIMK are şi două depozit în lei la ING, unul de 29.000 de lei, fără a se preciza anul în care a fost deschis, şi un altul de 17.000 de lei, cu menţiunea „cont copii“, anul deschiderii nefiind precizat.
 
Eugen Marin a obţinut în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere 34.583 de lei, salariu de la Ministerul Transporturilor. Soţia, Anca Marin, a obţinut, de la acelaşi minister, un salariu dublu - 71.050 de lei, la care se adaugă şi alocaţia copiilor, de 1008 lei.
Eugen Marin menţionează la „venituri din alte surse“, îndemnizaţiile de membru“. Astfel, ca membru al CA-ului AIMK a obţinut 41.445 de lei, şi tot de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu declară o altă indemnizaţie de 444 de lei. Acesta mai este şi membru în Comisia pentru Pregătire şi derulare a Primei Etape a Procesului de Privatizare în cadrul CN Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, de unde a încasat 12.612 lei. Alţi 31.250 de lei provin din indemnizaţia de membru AGA al SN Transport Feroviar Marfă „CFR Marfa“ SA.
 
În declaraţia de interese Eugen Marin precizează calitatea de membru în CA-ul AIMK, unde stipulează aceleaşi sume ca în declaraţia de avere, precum şi calităţile de membru în Comisia pentru Pregătire şi derulare a Primei Etape a Procesului de Privatizare în cadrul CN Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, şi cea de membru AGA al SN Transport Feroviar Marfă „CFR Marfa“ SA, cu sumele precizate şi mai sus.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese aferente anului fiscal 2014 completate de Eugen Marin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii