Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Dialog între culturi”, la final

ro

12 Jul, 2014 16:04 2070 Marime text
Proiectele curg pe bandă rulantă la Năvodari. În timp ce unele se află în derulare, altele au ajuns la final. Prilej cu care reprezentanții autorităților locale au rememorat pașii parcurși. Ultimul proiect finalizat este “Dialog între Culturi”, implementat de Casa de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari, în parteneriat cu Centrul Cultural al Comunității “Svetlina” din orașul General Toshevo din Bulgaria.
“Noi considerăm că acest proiect și-a atins obiectivul. Parteneriatul nostru de schimb cultural cu copiii din orașul Năvodari și copiii din orașul General Toshevo din Bulgaria a fost realizat. Dansurile și păstrarea tradițiilor au fost îndeplinite”, ne-a declarat Victoria Botaș, director Casa de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari.

“În urmă cu mai bine de doi ani, se puneau bazele acestui proiect, care era ceva diferit de ceea ce făceam noi la primărie, unde lucrăm pe proiecte mari transfrontaliere, legate de infrastructură, cum ar fi viitoarea piață de pește. Proiectul finalizat azi este un lucru benefic pentru comunitate. Ne aflăm aici la final de proiect, un proiect care a fost gestionat bine de colegele noastre de la Casa de Cultură și care a adus un plus atât în viața comunității locale, cât și în viața spirituală”, a afirmat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.Sute de copii din Năvodari și General Toshevo au desfășurat diferite activități cultural artistice în cadrul celor două case de cultură Pontus Euxinus și Svetlina. De asemenea, copiii au prezentat ceea ce au învățat în cadrul proiectului cu prilejul mai multor spectacole derulate în Năvodari și General Toshevo.

“Valoarea proiectului este de 205.672, 40 euro, din care Casa de Cultură Svetlina, în calitate de lider de proiect, are 115.899, 26 euro, iar diferența a aparținut activităților derulate de Casa de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari”, ne-a spus Elena Matei, contabil proiect. Proiectul a fost ințiat pe axa 3.3, ceea ce înseamnă că participarea bugetului local a fost una redusă, de 2,18%. O mare parte din cheltuieli au fost asigurat din fonduri europene, şi anume 84,2%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii