Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean de onoare al Tulcei A încetat din viață actorul și scriitorul Carol Feldman

ro

10 May, 2019 08:18 1928 Marime text
Carol Feldman, cetăţean de onoare al Tulcei, scriitor şi actor, s-a stins din viaţă pe 7 mai 2019. Anunţul a fost făcut de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România pe Facebook.

Carol Feldman a fost şi un jurnalist îndrăgit de cititorii săi la „Jurnalul săptămânii” (Israel) şi „Realitatea evreiască” (România), precum şi un mare iubitor şi promotor al idiş-ului, limbă în care juca ori de câte ori avea ocazia. A fost declarat în anul 2007 Cetăţean de Onoare al Municipiului Tulcea.

Carol Feldman s-a născut la Tulcea, la 10 februarie 1937. A absolvit Studioul de teatru TES din Bucureşti, jucând la Teatrul Evreiesc de Stat până în 1965, când a plecat în Israel împreună cu soţia sa Betty, şi ea actriţă. „A avut o viaţă de familie cu totul excepţională, povestea lui de dragoste cu Betty – mereu prima sa cititoare şi sfătuitoare în cizelarea scrierilor sale – continuând şi după ce ea l-a lăsat singur pe această lume. De astăzi, sunt din nou împreună“, spun membrii Federaţiei Comunităţilor de Evrei din România. Feldman şi-a continuat cariera dramatică în Israel, ca regizor şi actor, a luat parte la turnee, a colaborat la realizarea unor spectacole de radio şi televiziune.

A fost înmormântat pe 8 mai, la Cimitirul Halan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii