Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tsingtao, restaurantul chinezesc din Constanţa unde mănânci autentic, la preţuri decente (galerie foto)

ro

25 Apr, 2016 00:00 8860 Marime text


Cineva mi-a spus că pe bulevardul Mamaia numărul 140 se află un restaurant chinezesc serios, Tsingtao, pe numele lui, şi că mai are şi mâncare foarte bună, pe deasupra. Aşa că m-am dus glonţ acolo, împinsă de la spate de o mare curiozitate.
 
Odată ajunsă aici, mi-am luat inima în dinţi şi am intrat. În faţa noastră a apărut o mică gradină cu mese, umbrele, pomi şi flori, înţelegând că acela e locul căutat. Foarte frumoasă acea terasă: neaşteptată, verde, colorată, înflorată, boemă. Am intrat, iar în interiorul restaurantului am văzut că sunt câteva camere mici şi vopsite în culori cu contraste clare, aşa cum le place chinezilor. Am stat pe terasă, pe nişte scaune mici, cam incomode, însă nu ne-am mutat doar pentru că voiam să rămânem la soare.
 
Meniul este destul de consistent la Tsingtao. Puteţi servi gustări reci (12 - 15 lei), supe (9 - 15 lei), aperitive (5 - 35 de lei), preparate din legume (18 - 22 de lei), preparate din carne de pui/curcan (22 - 98 de lei), preparate din carne de porc (20 - 29 de lei), preparate din vită şi miel (26 - 98 de lei), preparate marine (45 - 65 de lei). Un suc sau o cafea costă 5 lei, iar un desert are preţuri cuprinse între 12 şi 18 lei.
 
 

Am comandat porc cu cartofi (20 de lei), ce conţinea carne de porc, cartofi şi sos de soia, iar companionul meu a servit pui Tsingtao (22 de lei), alcătuit din carne de pui pane cu condimente chinezeşti, iar ca garnitură, orez prăjit (8 lei). Tot ce am primit a fost foarte bun, unele mai bune decât îmi amintesc să fi mâncat la alte restaurante chinezeşti. Porţiile sunt destul de mari şi aspectul are nota maximă de la mine, pentru că arătau savuros.
 
Ajungând la servicii, ne-am simţit foarte bine în mâinile unui chelner vorbareţ şi dezinvolt, rapid şi eficient. Am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu. Nu m-au întrebat dacă plătesc sau nu cu cardul şi mi-au dat, odată cu nota, şi bonul fiscal. În acest local, legea este aplicată şi nu se fumează.
 
Tsingtao este, aşadar, unul dintre restaurantele chinezeşti bune ale Constanţei. Pe lângă mâncarea bună, vara mai e şi frumos în grădiniţa lor. Merită o vizită până la terasa Tsingtao când vreţi să mâncaţi neapărat chinezeşte, măcar ca să vă faceţi propria părere.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul Tsingtao funcţionează pe societatea Tsingtao International Trade SRL, înfiinţată în anul 2013, cu sediul în municipiul Constanţa, ce se ocupă de „comerţul cu ridicata al băuturilor“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 24 aprilie 2016, asociaţi în firmă sunt Luminiţa Kang şi Jiaen Kang, ultimul fiind şi administratorul societăţii.
 
Jiaen Kang mai apare în L.K. Helida Impex SRL, iar Luminiţa Kang nu mai figurează în nicio altă firmă. Potrivit vrajitorul.eu, Tsingtao International Trade SRL nu are înregistrată nicio dată financiară.

Informaţii utile

Web: www.tsingtao88.ro
Facebook: www.facebook.com/pages/Tsingtao
Telefon: 0721 573 899
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii