Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situat în inima ţinuturilor dobrogene Doar la Restaurantul Cherhana Histria poţi gusta adevăratele preparate pescăreşti (Galerie foto)

ro

03 Jul, 2014 00:00 8408 Marime text
Aflat la aproximativ 50 de kilometri de agitaţia oraşului, Restaurantul Chernana Histria se învecinează cu Muzeul Cetăţii Histria, reprezentând locul ideal pentru o evadare în mijlocul naturii. Restaurantul are o capacitate de 130 de locuri, iar terasa, frumos amenajată în foişoare, poate găzdui până la 120 de clienţi. Respectând specificul restaurantului, bucătarii sunt adevăraţi maeştri în prepararea reţetelor pescăreşti originale, fiind însă şi adepţii preparatelor mai deosebite precum midiile pane sau salata cu fructe de mare.

Aprovizionarea se face, în cea mai mare parte, de la furnizori din România, ce distribuie doar peşte proaspăt, de apă dulce şi de apă sărată, pescuit din Dunăre şi din Marea Neagră. De la plachie, saramură de crap, zacuscă de peşte şi până la tochitura de somn şi hamsia marinată, toate fac deliciul şi celui mai exigent pasionat de specialităţi pescăreşti. Nu lipsesc nici icrele de crap, dar nici preparatele cu peşte de import, precum tonul, lufărul sau pălămida. De asemenea, în meniu veţi găsi şi reţete speciale, pentru copii, preparate din carne de pui, care provin din microferma proprie a restaurantului. La desert vă recomand să încercaţi papanaşii, cu adevărat cei mai gustoşi papnaşi pe care i-am mâncat vreodată.
Iar pentru ca masa să fie completă, alături de aceste bucate puteţi servi unul din vinurile româneşti sau orice altă băutură fină de import, pentru că oferta este una foarte bogată. Toate vinurile pe care le veţi gusta aici provin de la crame cu renume la noi în ţară: Segarcea, Beciul Domnesc sau Murfatlar, lista continuând cu nume consacrate ale industriei.
Şi pentru că se doreşte a fi un local ce îndeplineşte cerinţele întregii familii, aşteptând clienţi din toate categoriile de vârstă, Restarantul Cherhana Histria beneficiază şi de un spaţiu de joacă special amenajat pentru copii. Tot aici, în week-end-uri, copiii pot lua, gratuit, lecţii de echitaţie pe poneii din microferma restaurantului.

Pentru a vă bucura de câteva ore de linişte într-un colţ de natură, alături de preparate ce îndeplinesc toate standardele calităţii, dar şi garanţia prospeţimii, mergeţi la Restaurant Cherhana Histria, unde personalul vă aşteaptă, zilnic, între orele 9.00 şi 23.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii