Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Scapino, de fiţe şi cu preţuri mari (galerie foto)

ro

11 Feb, 2014 00:00 10795 Marime text
Situat la intersecţia a două mari artere ale Constanţei (Mircea cel Bătrân şi Ferdinand), restaurantul Scapino se bucură de o poziţionare reuşită, chiar specială.
 

Cu atât mai mult cu cât în timpul verii este pregătit să întâmpine clienţii cu terasa situată exact faţă în faţă cu marea. Deşi este un local cu pretenţii, restaurant Scapino nu se ridică în totalitate la aşteptările pe care, în primă fază, le emite. Preţurile, cel puţin, sunt peste medie… iar ca să vă faceţi o idee, cam toate preparatele sunt cu 2-3 lei mai mult. Nota pentru un fresh, o apă, o cafea, o salată şi o porţie de paste a făcut aproximativ 100 de lei. O apă este 7 lei, un suc la fel, fresh-ul costă 12 lei, iar o limonadă tot atât. Pastele costă între 22 şi 38 de lei, iar salatele până în 45. Unele produse din peşte costă şi 120 de lei, iar deserturile nu fac mai mult de 25 de lei.
 
Şi fără să o lungesc prea mult, în ciuda aranjamentelor elegante (aproape prea elegante, ca de nuntă), preparatele culinare dezamăgesc profund. Spre exemplu, porţia de paste cu fructe de mare (costă 35 de lei) include midii, care erau atât de prost făcute încât nu le puteai mânca: erau reci şi conţinutul nu se putea dezlipi cu uşurinţă din scoică, dar ceea ce era mult mai pregnant era gustul de apă de mare. Scoicile aveau un gust de parcă au fost fierte şi apoi lăsate cu orele în apa Mării Negre, iar după, servite. Mai mult, am auzit clienţi întrebând dacă supa-cremă de broccoli este făcută din pliculeţe, ceea ce înseamnă că şi aceasta avea un gust cumva... nespecific.
 
Mi-a plăcut vinoteca şi am văzut că au vinuri de la Terra Romana, Segarcea, Vinarte, Murfatlar, cramele Halewood, Budureasca, Jidvei, Recaş, Corcova şi Sâmbureşti.
Servirea a fost cam de nota 8 şi nu ne-a deranjat prea mult. Nici măcar să schimbe scrumierele.
La final, consider că Scapino este un local mult prea „de fiţe” să mai conteze şi calitatea.
 
Conform Registrului Comerţului, restaurantul Scapino funcţionează pe societatea comercială Scapino SRL şi este administrată de Costică Samara şi Enache Nancu. Cei doi mai sunt parteneri şi în următoarele societăţi: Scapino Junior SRL, Pasticeria Scapino SRL(radiată), Brain & Company - Scapino SRL şi Sicilianu & Co SRL (radiată), iar Enache Nancu este implicat şi în societăţile NLJ Human Resources SRL, Profesional Arhive SRL, Riggio Company SRL şi Snec SRL.
 
Informaţii utile:
Adresa: strada Mircea cel Bătrân nr. 49-51
Site: http://www.ristorantescapino.ro/
Facebook: https://ro-ro.facebook.com/RestaurantScapino
Contact: 0241.613.177
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii