Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul libanez La Tamara, rapid, ieftin şi bun (galerie foto)

ro

20 Jun, 2015 00:00 31149 Marime text
Dacă te chinuie foamea sau dacă eşti în trecere prin zona Far din Constanţa, poţi să te opreşti la restaurantul La Tamara să îţi cumperi ceva rapid, să plăteşti puţin şi să te şi servească o domnişoară amabilă, într-un timp foarte scurt.
 
Înainte să intru în detalii, trebuie menţionat că nutriţioniştii nu recomandă aşa ceva în fiecare zi! Nici dacă eşti slab, nici dacă eşti gras! Aşadar, nu încurajez să fie consumate produse fast-food în exces. Cele trei mese sănătoase pe zi sunt sfinte! Dacă am lămurit acest aspect, să trecem mai departe.
 
Restaurantul La Tamara este amplasat pe strada Frigului numărul 10, în municipiul Constanţa. Bucătăria are specific libanez, cu preparate bogate în savoare şi în calorii. Locul este curat, îngrijit, iar preparatele tradiţionale libaneze sunt diversificate. Am răsfoit meniul şi nu îmi venea să cred cât de ieftine pot fi acestea. Văd categoria „Mezza caldă“. Curioasă din fire, întreb ospătarul care este semnificaţia acelei categorii. Aflu că „mezza“ este o parte foarte importantă din viaţa socială a unui libanez, este un moment relaxant, în care gestul de a lua masa este însoţit de conversaţii, reprezentând totodată o modalitate prin care libanezii îşi exprimă generozitatea şi ospitalitatea. Astfel, la „Mezza caldă“ avem kebab (12 lei), makanok - cârnăciori cu sos (10 lei), saudat djej - ficăţei de pui cu sos (8 lei), djej jawanch - aripioare de pui cu sos (8 lei) şi multe alte denumiri ciudate (cel puţin pentru mine!), la preţuri foarte mici. Pe un sandwich poţi plăti între 7 şi 20 de lei, pe o supă - 7 lei, iar un şniţel de pui (la grătar sau nu) cu garnitură, sos şi lipie, costă doar 10 lei. O cafea costă 4 lei, un suc (la 500 ml) - 5,5 lei, iar o bere porneşte de la preţul de 5 lei. Pe un desert nu dai mai mult de 6 lei, iar preţurile pentru o salată sunt cuprinse între 3 şi 12 lei.
 
În ciuda diversităţii meniului, care te îmbie să guşti măcar câte puţin din toate preparatele, constănţenii vin aici în special pentru faimoasa shaorma. Mulţi spun că e cea mai bună din Constanţa. Şi nu am de gând să îi contrazic! Chiar este cea mai bună şi cea mai ieftină - 10 lei! Sosul este sos, lipia este lipie, carnea este carne (destulă!!!), legumele sunt proaspete, iar cartofii, delicioşi.
 
Restaurantul are şi serviciu de delivery, comanda minimă fiind de 30 de lei, iar dacă faci o comandă de minimum 40 de lei, primeşti desertul din partea casei.
Cu 20 de lei, La Tamara mănânci, bei, savurezi un desert şi... te saturi! Poţi să comanzi şi dacă eşti pe fugă şi nu ai timp să stai la restaurant. La fel de repede eşti servit. Dacă rămâi în restaurant, ai Wi-Fi, aviz celor care nu se pot despărţi de Facebook! În plus, muzica orientală merge perfect cu preparatele şi narghileaua puse la dispoziţie de local. Decorul este specific oriental, cu o mini-fântână arteziană în faţa barului şi pereţi decoraţi cu tablouri ce te poartă spre lumea orientului.
 
Grupurile sanitare sunt mici, dar curate. Un minus ar fi faptul că în interiorul restaurantului se fumează, cei care nu au acest obicei fiind dezavantajaţi, întrucât nu se pot bucura cu adevărat de mâncare, din cauza fumului de ţigară. Mai mult decât atât, în local se poate fuma şi narghilea, ceea ce ar face necesară amenajarea unei terase. De asemenea, un alt minus îl acordăm pentru faptul că restaurantul este închis duminica.

În concluzie, La Tamara este locul unde îţi potoleşti foamea cu bani puţini şi cu mâncare proaspătă.

Despre firma pe care funcţionează localul

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 17 iunie 2015, restaurantul funcţionează pe societatea Troblos SRL, cu sediul social în comuna Bărăganu din judeţul Constanţa. Firma a fost înfiinţată în anul 2014 şi are ca activitate principală „restaurante“. Asociaţi în firmă sunt Tamara Joldescu şi Violeta Anghel, care mai este şi administratorul societăţii, cu câte o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.

Tamara Joldescu mai apare ca asociat în firma Tam Bu SRL (întrerupere temporară de activitate).
 
Informaţii utile
Adresă: Strada Frigului nr. 10, Constanţa
Telefon: 0722.703.113, 0766.228.005
WI-FI: Da
Locuri parcare: Nu
Facebook: www.facebook.com/pages/La-Tamara
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii