Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Al Sahara, local cu mâncare libaneză foarte bună, dar fără băuturi trecute în meniu (galerie foto)

ro

23 Dec, 2015 00:00 8136 Marime text


Al Sahara este un restaurant libanez deschis de aproximativ două luni pe bulevardul Tomis numărul 117. Este un local micuţ, curat, îngrijit şi luminos.
 
Amenajarea este specific orientală, însă partea cea mai interesantă la aceste restaurante libaneze, cea care le individualizează, este relaţia bucătar - client, adesea, cel care îţi pregăteşte mâncarea făcându-şi apariţia lângă tine. Mie şi multora tocmai de aceea ne place să mergem la restaurante libaneze, întrucât suntem primiţi cu braţele deschise şi cu bucurie nedisimulată de către bucătarii vorbăreţi, încântaţi să aibă oaspeţi la orice oră din zi şi din noapte şi care te fac mereu să te simţi „în vizită la ei acasă“.
 
Restaurantul Al Sahara nu face excepţie de la această regulă: am fost întâmpinaţi cu multă căldură şi zâmbete. Această „experienţă“ este încă o noutate pentru mulţi constănţeni, care nici nu prea ştiu cum să reacţioneze şi cărora le vine greu să creadă că o asemenea primire poate fi autentică, din inimă.
 
În meniu sunt incluse diverse preparate specifice, însă nu mi-a plăcut faptul că nu erau cuprinse şi băuturile. Când am întrebat de ce, mi-au spus, cu un zâmbet larg, că nu au reuşit încă să treacă băuturile în meniu, întrucât au deschis de curând, dar că acestea se află… în frigider.
 
Revenind la mâncare, poţi opta pentru mic dejun (8 - 10 lei), ciorbe (8 - 10 lei), salate (8 - 16 lei), Mezza libaneză rece (12 - 35 de lei) sau caldă (2 - 40 de lei), grătar (18 - 70 de lei), peşte şi fructe de mare (10 - 30 de lei) sau sandviciuri (10 - 15 lei). Pe un desert dai între 8 şi 18 lei, pe o cafea - 6 lei, iar pe suc, tot 6 lei.


 
La Al Sahara am mâncat probabil cel mai bun sandvici shaorma de pui (10 lei) de până acum. Acest lucru l-au confirmat şi prietenii mei cu care am fost la restaurant. A fost o surpriză plăcută. Probabil acel sos pe care l-a adăugat bucătarul şi acea lipie făcută „în casă“ i-au dat un gust delicios. Serviciul a fost bun, însă clienţi erau puţini, cred că mai era ocupată o singură masă.
 
Fac şi livrări la domiciliu, din ce am văzut pe un pliant aşezat pe masă. Nu am văzut nici un plan de evacuare şi nu se poate achita cu cardul. Merită încercat măcar o dată, ca să vă faceţi propria părere.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul Al Sahara funcţionează pe societatea Efes Seren SRL, înfiinţată în acest an, cu sediul în municipiul Constanţa, care se ocupă de „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, asociaţi în firmă sunt Rami Get şi Mihai Fătu, cel din urmă ocupând şi funcţia de administrator.
 
Rami Get mai figurează în Auto Original Services SRL Bucureşti, Hilda Real Estate Agency SRL Bucureşti (radiată), Israfarmamed SRL Bucureşti (radiată), Lemor Real Estate Agency SRL Bucureşti (radiată), Sanoreflex SRL Bucureşti (radiată) şi Smart Express Imobiliare SRL Bucureşti.
Informaţii utile
 
Facebook: https://www.facebook.com/restaurant.al.sahara/
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii