Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu la Ibiza sau la Saint-Tropez, ci la Constanţa Restaurantul LAMAL, pentru pofticioşi şi pentru romantici (galerie foto)

ro

27 Jun, 2015 00:00 3361 Marime text
Din când în când, ţi se face poftă de un peşte bun, şi atunci, nu ai scăpare. Te laşi purtat pe valurile gustului de crustă, de sos de usturoi şi de mămăligă, care îţi lasă impresia că e prea lung „drumul“ de la farfurie până la gură. Vorba aia, cu un peşte sănătos suntem toţi datori, aşa că am decis să luăm masa la restaurantul pescăresc LAMAL.
 
Situat în Portul Tomis, LAMAL este un local cochet, care te ispiteşte cu meniul sofisticat. Ce-i drept, preţurile sunt cam piperate, dar există preparate pentru toate buzunarele. Ce poţi mânca aici? Tot felul de fructe de mare, peşte, ciorbe, salate, paste, zacuscă de peşte sau guvizi cu mămăliguţă.
 
De exemplu, o salată de icre de ştiucă costă 25 de lei, o porţie de sardeluţă marinată - 19 lei, chifteluţele de peşte - 19 lei, iar un somon aromatizat cu sote de spanac vine cu preţul de 49 de lei. Fructele de mare au preţuri cuprinse între 19 şi 59 de lei, o salată, 27 - 35 de lei, un meniu pentru copii costă 19 lei, iar pe un desert poţi să dai de la 12 până la 17 lei. O cafea sau un suc costă 8 lei, un fresh, 15 lei, iar o bere ajunge la 14 lei. Din spusele ospătarilor, LAMAL se aprovizionează zilnic, de la pescarii din port, cu peşte proaspăt din Marea Neagră.
 
Peisajul este perfect! Pentru câteva ore, simţi că te afli într-o vacanţă în străinătate, înconjurat de bărci cochete. După ce am admirat peisajul, mi-am comandat guvizi cu mămăliguţă şi sos de usturoi. Ospătarul a fost amabil şi a adus mâncarea cât ai zice... „peşte“! Un peşte excelent ca temperatură, ca gust şi ca preţ.
 
Grupurile sanitare sunt curate şi bine luminate. În caz că plouă şi doreşti să stai afară, există umbrele mari, care se deschid când e vremea mohorâtă.
 
Cu toate că, la început, am ezitat să stau la terasă pentru că vântul bătea puternic, prietenii care mă însoţeau m-au convins să stăm afară, iar chelneriţa ne-a adus câteva pături. Este locul potrivit pentru cei romantici, visători, pentru cei îndrăzneţi şi cu poftă de mâncare. Nu la Venezia, Ibiza sau Saint-Tropez, ci la Constanţa, la LAMAL.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul LAMAL funcţionează pe societatea Bastet Trading SRL, înfiinţată în anul 2009, cu sediul în municipiul Constanţa. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la data de 23 iunie 2015, firma are ca activitate principală „comerţul cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor“, iar asociaţi sunt George Nicuşor Dan, care mai este şi administratorul firmei, şi Monica Elena Dan.

Numele lui George Nicuşor Dan mai apare în firma Baby Brands Distribution SRL şi Pro As Company SRL.

Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 580.304 lei, un profit net 0 şi nouă salariaţi. Se observă o scădere, întrucât, la sfârşitul anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri de 959.596 de lei, un profit 0 şi 14 salariaţi.

Informaţii utile

Site: www.lamal.ro
Facebook: https://www.facebook.com/lamal.ro
Twitter: https://twitter.com/restaurantlamal
Locuri de parcare: Da
Wi-Fi: Da
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii