Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cronici pe bune Pepe Verde - Mâncare mai bine promovată pe site decât la faţa locului

ro

27 Feb, 2017 00:00 22329 Marime text
Ziua bună se cunoaşte după pauza de prânz. Şi cum răgazul pentru prânz nu-i deloc la fel de mare ca pofta de mâncare, m-am trezit, zilele trecute, că intru pentru prima dată la Pepe Verde, restaurantul/pizzeria din apropierea Liceului „Mircea“. Mi-era o foame de lup, iar zona nu oferă multe variante când vrei să mănânci rapid, fără să spargi puşculiţa.
 
Dacă urmăream semnele, aş fi înţeles de la bun început că nu era de stat, dar uneori persist să îmi stric apetitul şi să ruinez şi restul zilei, bazându-mă pe curiozitatea gastronomică.
 
Meniul la pizzeria Pepe Verde, afişat chiar în faţa casei de marcat, e pur orientativ, întrucât Sfântul Graal al tigăilor (casierul) îţi va răspunde mai ales cu „NU“, „n-avem“, „nu mai facem“, şi mai rar cu „DA“, „am înregistrat comanda“.
 
Mâncarea a venit la fel de repede ca acceleratul românesc, în zilele lui bune. Pizza, coaptă în cuptor cu lemne, e mica vedetă a meniului de la Pepe Verde. E şi versatilă, arătându-se fie împresurată de cârnăciori, sos barbeque şi bacon şi prezentându-se Pizza Barbeque (30 de lei / 30 cm) ori cu cremă de brânză, porumb şi şuncă - Pizza Corona (33 de lei) sau în variantele consacrate, unele pe care le-ar aprecia chiar şi prietenul Brânzovenescu’ VEGANUL.
 
Pizza la Pepe Verde e un lucru de care se cam bucură orice mesean. Când o compari cu quessadilla, fel de mâncare prin care am căutat mozzarella, pieptul de pui, swiss toastul?! (ce-o mai fi vrut să fie şi treaba asta), e diferenţă de la cer la pământ ori de la made from scratch (aluat, sos) până la totul din supermarket. Am simţit din belşug sosul dulce-picant din quessadilla şi ceapa, semn că a fost un an bun pentru recolta de anul acesta.
 
Oamenii de la Pepe Verde au investit în aplicaţii online pentru o comandă rapidă, în prezentare şi ambalaje (cutia de pizza poate fi transformată în foaie de desen ori carte de colorat), dar au uitat elementarul. Să dea cu o mătură în propria curte. Altminteri, dacă nu ridici capul din farfurie şi îţi fixezi ochii bine în plasma gigant, ai şanse să ratezi tornada de pe fosta terasă şi mâncarea ar putea să se aşeze în tihnă.
 
Aceeaşi tornadă trebuie să fi trecut şi prin bucătărie, altfel nu înţeleg convieţuirea angajaţilor cu haosul din orele de program. Cât am stat pe canapeaua din interiorul localului, am auzit crâmpeie generoase din discuţiile bucătarilor/şoferilor/chelnerilor şi-am fost parte la dilemele şi tumultul lor.
 
Am plecat cu o nedumerire, ridicată pe un ton isteric de una dintre angajatele de la Pepe Verde: „Cum să fie parmezanul ăsta de doi ani“ (întrebare retorică adresată unui coleg nedumerit). Dilema ei m-a urmărit până la finalul orelor de program, timp în care am avut grijă să nu părăsesc proximitatea spaţială şi liniştitoare a closetului.
 
***
Cum se prezintă: Singura pizzerie din Constanţa care îţi livrează pizza la cuptor cu lemne la oferta 1+1 gratis.
 
Unde dai de ei: Lângă Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (adresa: pizzeria Pepe Verde, strada Stefan cel Mare nr. 13
Constanţa).
 
Locuri de parcare: Parcare cu plată, aproape de local.
 
Preţuri: De la 16 lei (meniul cu nuggets de pui) la 23 de lei (meniu doner) şi 30 de lei (pizza).
 
Ambianţa: Ce ambianţă?!?
 
Servire: Eşti unul de-al casei, părtaş la discuţiile angajaţilor; ai fi mai eficient poate chiar în bucătărie.
 
Mai vin? Măcar ca să aflu care a fost treaba cu parmezanul.

Ce spune Registrul Comerţului

Pepe Verde Constanţa funcţionează pe societatea Terra Bandi, cu sediul social în Constanţa. Asociaţi în firmă sunt Bogdan Mircea Croitoru şi Alexandra-Eliza Ghiţă.
 
***
 
Corporatistul ÎNFOMETAT - se plimbă din cafenea în cafenea, aleargă prin bistrourile din oraş, mereu cu ochii după oferte. Are pretenţia să mănânce corect, dar nu prea vrea să plătească rata de casă pentru un prânz. Ori o cafea. Citeşte-i recenziile în fiecare luni, în cadrul rubricii Baruri şi restaurante!
 
Sursa foto: Facebook Pepe Verde şi fotografii realizate de ZIUA de Constanţa, în timpul degustării.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii