Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corifeu, o autoservire cool din Mamaia (galerie foto)

ro

11 Jul, 2015 00:00 7428 Marime text
Pentru că suntem în plin sezon estival, litoralul este plin de turiști. Mai mult ca sigur, în ultimele zile de vacanţă, când banii încep să dispară, cei mai mulţi caută o autoservire ieftină, dar care să arate ca un restaurant decent. Un astfel de local este autoservirea Corifeu, situată în centrul staţiunii Mamaia, în zona Cazinoului.
 
Localul e curat, îngrijit şi are o terasă destul de mare, decorată cu stil. Un minus îl acordăm însă pentru faptul că volumul televizorului de afară este dat atât de tare, încât nu te înţelegi cu cel de lângă tine iar sunetul emis prin difuzor devine neclar. Bineînţeles, ţin să precizez că era seară de meci când am fost acolo, ceea ce ar putea explica volumul ridicat. Doamna care servește este amabilă, zâmbitoare, rapidă și îţi recomandă ce e mai bun. De asemenea, preparatele din vitrină (curată!) arătau bine.
 
Am găsit aici o varietate de preparate pentru care nu scoţi mult din buzunar. Astfel, poţi lua micul dejun la preţuri cuprinse între 8,90 şi 10 lei - ciorbele costă 4,90 - 9,90 de lei, salatele - 4,90 - 6,90 de lei, peștele - 8 - 28 de lei, iar garniturile, între 3,9 şi 8,9 lei. La categoria preparate calde se găsesc cârnaţi de casă (8 lei), șniţel de pui (8,9 lei) și alte preparate din porc sau vită.
 
Mi-am luat cartofi prăjiţi, cotlet de porc, salată de varză și chiflă. Total: 19,80 lei. „Puţin tare!“, zic în gândul meu, „faţă de cât aș fi dat la un restaurant...“, ceea ce mi se pare rezonabil. Cotletul era un pic cam tare, cartofii erau perfecţi, iar salata era deja pe gustul meu şi nu a mai fost nevoie să îi adaug sare sau ulei. Îţi poţi lua băutura de unde îţi iei mâncarea, dar mai este un bar pe terasă, de unde vine o chelneriţă și te întreabă ce dorești să bei. Pe un suc la jumătate de litru dai 6 lei.
 
Să petreci timpul mâncând la Corifeu este plăcut: eşti în aer liber, fără să vezi zarva de pe faleză.

Ce spune Registrul Comerţului

Autoservirea Corifeu funcţionează pe societatea Corifeu RO SRL, înfiinţată în anul 1993, şi are ca domeniu de activitate „restaurante”. Sediul social se află în Mamaia, judeţul Constanţa. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat în data de 10 iulie 2015, asociatul unic și administratorul firmei este Ionuţ Daniel Răitaru, care mai apare ca asociat în Paradis Holiday SRL Târgu-Jiu și ca asociat unic în Ridzone Group Solutions SRL Târgu-Jiu.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la sfârșitul anului 2013, Corifeu RO SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1.399.869 de lei, un profit de 344.130 de lei și 21 de salariaţi.
 
Potrivit presei locale din Târgu-Jiu, Ionuţ Daniel Răitaru este cel care a făcut posibilă lansarea televiziunii România TV, prin cedarea unei licenţe pe care o deţinea unei societăţi controlate de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. El a primit în septembrie 2013 aprobarea CNA pentru a prelua postul Radio Gogo din Târgu-Jiu.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii