Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai nou restaurant în Constanţa La Han Lep, o contribuţie autentică adusă bucătăriei şi tradiţiei româneşti (galerie foto)

ro

06 Feb, 2016 00:00 10666 Marime text
Am fost la cel mai nou restaurant deschis non-stop în Constanţa, La Han Lep, de pe strada Mircea cel Bătrân numărul 105. Am aflat de pe Facebook că s-a deschis, iar curiozitatea ne-a determinat să mergem acolo.
 
Localul, situat la mansardă, este destul de încăpător, decorul fiind dominat de obiecte specifice româneşti - tot felul de ştergare şi de farfurii pe pereţi. Amenajarea interioară te duce cu gândul la casele ţărăneşti, iar aerul din restaurant este unul rustic. Vizita La Han Lep te face să te simţi ca la ţară, ca şi cum ai intra în lumea romanelor cu Moromete sau Lică Sămădăul.
 
Pe pereţi şi pe tavan stau agăţaţi ardei iuţi uscaţi, ştiuleţi de porumb uscat şi struguri copţi. Funiile de usturoi şi diversitatea de obiecte specifice româneşti oferă localului un aer de autenticitate şi îi dau un aer aparte. Pe fiecare masă, în centru, se află un prosop roşu ţesut la război. Atmosfera e degajată, chiar veselă, cu muzică populară pe fundal.
 
Aşa cum era de aşteptat, meniul cuprinde preparate tradiţionale româneşti. Puteţi opta pentru meniul zilei (20 de lei), compus din ciorbă sau supă, fel principal şi desert, mic dejun (12 lei), ciorbe (10 - 15 lei), specialitatea bucătarului (25 - 30 de lei), platouri tradiţionale româneşti (40 - 90 de lei), mâncare tradiţională (36 - 35 de lei), preparate la grătar (4 - 45 de lei), pizza (15 - 16 lei), paste (15 - 20 de lei) sau salate (5 - 7 lei). Pe un desert dai între 8 şi 10 lei, un suc costă 6 lei, iar o cafea are preţul de 5 lei.
 
Am comandat tochitură dobrogeană Han Lep (20 de lei), care conţine pulpă de porc, cârnaţi afumaţi, bacon, ciuperci, vin alb, usturoi, mămăligă şi ou. Nici nu am apucat să studiez bine localul, că a şi venit comanda. A fost una dintre cele mai bune tochituri pe care le-am mâncat vreodată: proaspătă, delicioasă. Serviciul a fost rapid, decent, iar ospătarii, amabili şi zâmbitori.
 
Aşadar, merită încercat acest local, unde veţi găsi preparate tradiţionale care vă vor face să reveniţi. Preţurile sunt şi ele rezonabile. Nu poţi achita cu cardul, iar nota vine însoţită de bonul fiscal. În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu.
 

Ce spune Registrul Comerţului

 
Restaurantul La Han Lep funcționează pe societatea La Han-Lep SRL, înființată în 2015, cu sediul în municipiul Constanța, ce se ocupă de „restaurante”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului pe 5 februarie 2016, asociați în firmă sunt Liliana Cotruţă și Liviu Nicolescu. 
 
Administratorul societății este Liliana Cotruţă, care mai apare ca asociat în: Army Divizion SRL, Cotruta L. AF (radiată), Total Security Inter Expert SRL (sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - reorganizare judiciară) și Total Security International SRL (faliment - sub incidenţa Legii nr. 85/2006). Liviu Nicolescu nu mai figurează în nicio altă firmă.
 
Informaţii utile
 
Site: www.lahan-lep.com
Facebook: www.facebook.com/lahanlep
Telefon: 0733 785 092
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doina B 08 Mar, 2016 12:24 Si eu am fost de doua ori si voi mai reveni! Este o atmosfera placuta , calda si mincarea foarte buna ! Recomand
  • lili 02 Mar, 2016 01:45 Parere f proasta
  • constanteanul 18 Feb, 2016 13:02 Cu parere de rau, nu exista decat 4 restaurante unde se mananca decent in Constanta :Marco Polo,Toscana,Integra si Reyna.
  • E.D. 07 Feb, 2016 09:08 Nu vreau sa fiu carcotasa dar lucrurile nu stau chiar asa cum povestiti. Noi am fost si cu siguranta nu vom mai reveni. Probabil stiau cine sunteti si ca veti scrie un articol despre restaurant sau am fost noi ghinionisti.