Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Iancu, un local rustic din staţiunea Mamaia unde ai parte de o gamă diversificată de preparate (galerie foto)

ro

09 Jun, 2016 00:00 15289 Marime text


Când vine vorba despre mers în staţiunea Mamaia şi de mâncat lângă mare, oricărui constănţean îi vine în minte imediat zona Cazinoului. Aşa că, atunci când mi-a spus cineva că s-ar putea găsi ceva bun de mâncare la Casa Iancu, am devenit foarte curioasă şi am mers acolo. Interiorul este amenajat ca o cantină, însă, la exterior, situaţia se schimbă, decorul fiind inspirat din modelul rustic, cu prosoape şi obiecte tradiţionale.
 
Meniul este românesc, cel obişnuit, compus dintr-o gamă diversificată de preparate. Astfel, poţi comanda specialitatea casei (12 - 149 de lei), preparate la grătar (3 - 12 lei), aperitive (5 - 28 de lei), mâncare gătită (18 - 30 de lei), supe (7 - 12 lei), salate (16 - 23 de lei), pizza (18 - 25 de lei), paste (17 - 24 de lei), preparate din pui (17 - 22 de lei), preparate din porc (23 - 27 de lei), preparate din vită (44 - 50 de lei) sau preparate din peşte (7 - 31 de lei). Un desert are preţuri cuprinse între 7 şi 22 de lei, o cafea costă 7 lei, iar pe un suc dai 6 lei.
 
Mi-am luat saramură de pui (22 de lei), preparat care a venit destul de greu şi a fost „însoţit“ de justificarea: „Ne scuzaţi pentru aşteptare, dar aşa este când o găteşti pe loc“. Mâncarea a fost bună, nu extraordinară, şi foarte fierbinte. A trebuit să mai aştept să se răcească puţin.
 
Am observat că dorinţa proprietarului în legătură cu acest restaurant este aceea de a avea un local cu specific românesc, unde să fie servite feluri tradiţionale aşa cum le gătea bunica. Nu am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu. Ne-au întrebat dacă achităm cash sau cu cardul şi ne-au dat, odată cu nota, şi bonul fiscal. În acest local, legea este aplicată şi se fumează doar pe terasă.

Ce spune Registrul Comerţului Restaurantul Casa Iancu funcţionează pe societatea Litoral Real Invest SRL, înfiinţată în anul 2014, cu sediul social în municipiul Constanţa, ce se ocupă de „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 8 iunie 2016, asociaţi şi administratori în firmă sunt Ciprian Iancu şi Florin Iancu.
 
Ciprian Iancu mai apare în Iancu Ciprian AF (radiată) şi Riowhitedent SRL, iar Florin Iancu mai figurează în Iancu Ciprian AF (radiată).
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Litoral Real Invest SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1.552.602 lei, o pierdere netă de 62.159 de lei şi nouă salariaţi.
 
Informaţii utile:
Facebook: www.facebook.com/pages/Casa-Iancu/
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luci dumitru 30 Apr, 2017 15:52 Cea mai proasta servire din ultimii 20 ani.......